Els premis Rosa de Plata reconeixen la feina dels comerciants del centre

10/03/2015 14:10 h

Ciutat Vella TV

L’objectiu dels premis Rosa de Plata, que des de fa 23 anys atorga Barna Centre, és reconèixer la feina que fan els comerciants del centre de la ciutat i, alhora, incentivar la renovació de les botigues d’aquest eix comercial.

Barna Centre sempre ha intentat fer coincidir la festivitat de Santa Eulàlia, l’antiga patrona de la ciutat, que també ho és de l’entitat, amb aquesta entrega de premis. Cada any es lliuren dos premis: una Rosa de Plata a la millor remodelació, i una altra Rosa de Plata a la millor implantació o iniciativa empresarial.

Aquest any, però, els premis incorporen una novetat. El president de Barna Centre, Javier Cottet, explica: “Hem fet dos premis per a cada modalitat i no només un, perquè així no perjudiquem les empreses més petites, els emprenedors valents que aposten pel teixit comercial, que, d’altra banda, haurien de competir amb grans firmes amb més recursos econòmics.”

Rosa de Plata a la millor iniciativa comercial

El premi Rosa de Plata a la millor iniciativa comercial ha estat, d’una banda, per a la xocolateria Drac de Sant Jordi, a la qual es reconeix un model de qualitat que respecta la identitat del Gòtic. En aquesta modalitat i en l’apartat de gran firma, la Rosa de Plata ha estat per al Disney Store del Portal de l’Àngel, que ha recuperat un immoble emblemàtic i l’ha fet atractiu per al públic.

Rosa de Plata a la millor remodelació

La Farmàcia del Palau, una de les més antigues de la ciutat, ha obtingut la Rosa de Plata per la millor remodelació. S’ha premiat l’esforç que ha fet la farmàcia per modernitzar l’establiment, de més de tres-cents anys i ubicat als baixos del Palau Moja. L’altra empresa que ha obtingut el premi ha estat Pull & Bear per haver fet de la botiga de l’avinguda del Portal de l’Àngel el seu comerç més emblemàtic.

Roses de Plata de Barna Centre

Cada any la Junta Directiva de Barna Centre atorga diversos guardons, a part dels premis que determina el jurat. En aquesta ocasió s’ha entregat un premi Rosa de Plata a Pasqual Maragall per la seva trajectòria política i personal i pel seu compromís amb el teixit comercial. L’altre guardó ha estat per a BTV, a la qual s’ha reconegut l’esforç per informar sobre la ciutat en general i el Gòtic en particular i, més especialment, la seva complicitat amb el món del comerç.