Els World Roller Games 2019 escalfen motors

19/06/2019 12:07 h

Institut Barcelona Esports

Del 4 al 14 de juliol, l’Anella Olímpica de Montjuïc tornarà a ser l’epicentre mundial de l’esport amb la segona edició dels World Roller Games, el major esdeveniment mundial dels roller sports que aplegarà a Barcelona a més de 4.000 atletes d’arreu de 81 països

Al llarg d’11 dies de competició, se celebraran els Campionats del Món de Roller i de Patinatge de Monopatí en 11 disciplines diferents: Alpí, Artístic, Roller Freestyle, Descens, Inline Freestyle, Hoquei Línia, Hoquei Patins, Roller Derby, Scooter, Velocitat i Skateboard.

El programa esportiu d’aquest gran esdeveniment internacional s’estendrà per instal·lacions icòniques de la ciutat com ara el Palau Sant Jordi, l’Anella Olímpica, el Front Marítim, el Palau Blaugrana o fins i tot l’Avinguda Diagonal i el Passeig de Gràcia. A més, els WRG2019 comptaran amb quatre subseus repartides per la província: Vilanova i la Geltrú, Mollet del Vallès, Sant Cugat del Vallès i Terrassa.

L’Anella Olímpica de Montjuïc serà l’escenari principal del gruix del calendari, amb Campionats del Món en el Palau Sant Jordi, en el Parc de Montjuïc, el Sant Jordi Club, l’INEFC, i l’esplanada. Els CEM de La Mar Bella, el CEM Horta i el Palau Blaugrana concentraran la competició d’hoquei inline i hoquei patins, sense oblidar que els roller sports estaran també en seus urbanes com el Front Marítim, l’Avinguda Reina Maria Cristina i Diagonal-Passeig de Gràcia, on es disputaran proves destacades com la marató i la cursa de velocitat dels 100 metres.

La competició gaudeix del suport de World Skate i compta amb la col·laboració de  l’Ajuntament de Barcelona, la Reial Federació Espanyola de Patinatge, la Federació Catalana de Patinatge, la Generalitat de Catalunya, el Consell Superior d’Esports i la Diputació de Barcelona.

Les instal·lacions dins del Palau Sant Jordi

El Palau Sant Jordi de Barcelona serà un dels punts neuràlgics dels WRG2019. Allà es disputaran les proves de les disciplines de Patinatge de Monopatí, Scooter, Artístic i Roller Freestyle.

Per a disputar les modalitats de Park, s’ha instal·lat un equipament de 1.200 metres quadrats amb un disseny ràpid i fluid, amb una combinació de mòduls d’aire i de grindspines, funboxs, grans quarters i baranes rodones.  Pel que fa al Street, la instal·lació de 1.000 metres quadrats es basa en la varietat rails, hubbas i gaps, i destaca també per la bidireccionalitat dels dos laterals que permetran als atletes de mostrar els seus millors trucs a tocar del públic.

Les estrelles destacades de la competició

En el cas del Roller Freestyle, una de les competicions que ofereixen més espectacle, destaca la participació dels japonesos Yuto Goto, Takeshi Tasutoko i Chihiro Azuma, actual campiona en categoria femenina de la Copa del Món 2018. També es compta amb la participació dels letons Nils Jansons i Liene Nulle, l’australià CJ Wellsmore, el britànic Joe Atkinson, l’espanyola Mery Muñoz i la francesa Manon Darrien.

Pel que fa al món del Scooter,  en la modalitat Park destaca el tricampió del món Jordan Clark, seguit d’altres noms importants com Dante Hutchinson, Dylan Morrison, Jonmarco Gaydos i Cody Flom.  Mentre que en la modalitat Street, els noms a seguir són  Juzzy Carter, Jonathan Perroni, Didine Terchague, Lucas Di Meglio, Jake Sorensen, i els espanyols Luis Barris i Pol Román.

‘Rollerland’, l’espai lúdic a l’Esplanada Olímpica

Durant els World Roller Games 2019, la ciutat de Barcelona comptarà amb RollerLand, un recinte delimitat dins de l’Esplanada Olímpica, al costat del Palau Sant Jordi i l’Estadi Olímpic. Es tracta d’un espai lúdic que oferirà una àmplia gamma d’activitats destinades al públic i als atletes participants amb l’objectiu de transmetre i inspirar la passió pel món roller, i d’unir a la seva comunitat.