Projectes guanyadors dels premis Montserrat Roig 2023

Aquesta tarda hem conegut els projectes guardonats amb els premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social de Barcelona en un acte públic al Saló de Cent de l’Ajuntament. Entre els premiats d’aquesta trentena edició es troben un documental de TV3, un reportatge de ‘La Directa’ i les campanyes de Sant Joan de Déu i de l’Associació Benestar i Desenvolupament. El premi especial del jurat ha estat per a Txell Freixas, en reconeixement de la seva trajectòria professional.

05/10/2023 20:42 h

Ajuntament de Barcelona

Els premis Montserrat Roig compleixen trenta anys. Tenen com a objectiu promoure i incentivar la informació de qualitat. Posen el focus en un tractament millor dels temes socials en els mitjans de comunicació i se centren en la realitat de la ciutat de Barcelona.

En aquesta edició hi ha hagut 58 candidatures, 28 en la categoria de periodisme social, 19 en la de comunicació social i 11 en la de promoció de la investigació periodística en l’àmbit dels drets socials i l’acció social a Barcelona.

El jurat, format per 18 persones de trajectòria professional reconeguda en els àmbits de la comunicació i dels drets socials, ha seleccionat els projectes següents:

  • Primer premi en la categoria de periodisme social: Sense Ficció: “I diem Prou!”, de Televisió de Catalunya – CCMA, emès a TV3.
  • Segon premi en la categoria de periodisme social: “Destapem Blackstone”, de Gemma Garcia Fàbrega, publicat a La Directa.
  • Primer premi en la categoria de comunicació social: campanya “Cafè solidari SJD”, de l’Obra Social Sant Joan de Déu.
  • Segon premi en la categoria de comunicació social: “El viatge més car del món / El viaje más caro del mundo”, de l’Associació Benestar i Desenvolupament.

Els premis a la promoció de la investigació en l’àmbit dels drets socials i l’acció social a Barcelona, que s’hauran de desenvolupar durant els propers mesos, són els següents:

  • “Joves i grans ben acompanyats”, d’Anna Surinyach Garcia i Agustín Morales Puga.
  • “Menors i salut mental: anatomia del desbordament”, de Maria Altimira Lázaro.

El premi especial del jurat s’ha atorgat a Txell Feixas i Torras, per la seva valentia, professionalitat i sensibilitat en posar en relleu temes d’interès social, que arriben a diferents grups de persones mitjançant els seus llibres i articles.

La dotació total dels premis, 45.000 euros, es distribueix de la manera següent: 7.000 euros per als primers premis, 3.000 per als segons premis, 10.000 per als dos projectes de promoció de la investigació periodística i 5.000 per al premi especial.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades