Entitats, empreses i persones en situació vulnerable es troben a la tercera jornada Làbora

Per tercer any consecutiu s’ha celebrat la jornada de treball en xarxa del programa Làbora, una oportunitat perquè les persones que es troben en situació de vulnerabilitat i busquen feina contactin directament amb empreses que ofereixen vacants laborals. Més de quatre-centes persones i representants d’un centenar d’empreses han participat en la jornada, una cinquantena de les quals han realitzat entrevistes a persones candidates.

15/05/2017 19:00 h

Ajuntament de Barcelona

En total, 100 empreses i entitats han rebut el Segell Làbora, un distintiu que reconeix la seva participació en el programa i el seu compromís amb la igualtat d’oportunitats. D’aquestes 100 empreses, 54 han realitzat entrevistes laborals a participants del programa tant per cobrir llocs de treball existents com per formar part de les borses de candidats de cada companyia. La majoria d’entrevistes s’han fet de manera individual, però també n’hi hagut de grupals. Les persones interessades, a més, han pogut accedir a tres tallers, un de creació de videocurrículum, un altre sobre aplicacions mòbils per a la recerca de feina i l’últim, sobre com diferenciar-se i aprendre a plasmar les habilitats al currículum.

El programa Làbora està liderat per l’àrea de Drets Socials de l’Ajuntament i per la federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), la Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya (FEICAT) i per Creu Roja Catalunya. La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha posat en relleu el treball en xarxa començat en el marc del programa, tenint en compte el context actual d’atur i de contractes temporals. “És possible fer les coses d’una altra manera i obtenir bons resultats amb una fórmula útil per a les persones”, ha manifestat.

L’any 2016 el Làbora va impulsar la signatura de 1.967 contractes de feina, 430 més que el 2015, dada que posa de manifest la seva consolidació a la ciutat. Es van atendre 8.278 persones i un total de 3.304 participants van completar l’itinerari formatiu de millora competencial. La meitat va trobar feina a través del programa. El 55% de les persones participants l’any passat van ser dones, amb edats compreses entre els 35 i els 54 anys. I un 44% de les persones ateses provenen dels districtes de Nou Barris, Sant Martí i Ciutat Vella.

El projecte està dissenyat per Barcelona Activa i es desenvolupa a través de l’Estratègia per a l’Ocupació de Barcelona 2016-2020. Barcelona Activa ha signat un acord intramunicipal amb l’Institut Municipal de Serveis Socials per augmentar la col·laboració en el desplegament, el seguiment tècnic i l’avaluació del Làbora durant l’any 2017.

Més informació

Notícies relacionades