Equipaments municipals per practicar esports minoritaris

El Mapa d’instal·lacions esportives del municipi de Barcelona (MIEMB) preveu la necessitat de crear i reformar equipaments esportius per satisfer la demanda de pavellons i d’espais específics per a la pràctica d’esports minoritaris, repartits homogèniament per tota la ciutat. En concret, es construiran quatre nous equipaments i es transformaran íntegrament uns altres cinc.

11/10/2022 15:01 h

Ajuntament de Barcelona

La primera fase d’aquest projecte, que ja està en marxa i té un pressupost de 35,7 milions d’euros, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, preveu la construcció o transformació de quatre equipaments durant el curs 2023-2024 perquè es posin en marxa al llarg del 2025. Són els següents:

  • Centre Esportiu Municipal La Sagrera: el nou centre tindrà dues piscines descobertes amb previsió que s’hi pugui instal·lar una coberta retràctil en el futur, un gran solàrium, tres sales d’activitats, una gran sala de musculació i una de ciclisme de sala i dues pistes de pàdel.
  • Pavelló Illa: es reformarà l’equipament, que disposarà de dos pavellons triples amb un total de sis pistes per jugar simultàniament, el doble de la seva capacitat actual.
  • Complex Esportiu Municipal Espronceda: disposarà d’un pavelló triple esportiu (PAV3), una sala de tir amb arc, una sala de tennis de taula, una sala esportiva, dues sales de gimnàstica artística i una sala social, i serà la nova seu d’esports minoritaris de la ciutat.
  • Centre Municipal de Vela: la reforma del centre s’emmarca en el projecte de transformació del Port Olímpic i inclou una reforma integral de l’edifici per augmentar l’oferta de serveis, així com una adequació de totes les instal·lacions amb criteris d’eficiència, sostenibilitat i accessibilitat.

La segona fase té una inversió de més de 35 milions d’euros i inclou l’actuació en els centres següents:

  • Centre Esportiu Municipal Artesania: inclou la creació d’una piscina i sales d’activitats dirigides i fitnes i la construcció d’un pavelló triple poliesportiu (PAV3).
  • Centre Esportiu Municipal La Marina: s’hi construirà una nova sala de piscines i sales d’activitats dirigides i fitnes, que complementaran l’oferta del pavelló existent.
  • Pavelló Municipal Meridiana Sud: comportarà la construcció d’un pavelló triple poliesportiu (PAV3).
  • Centre Esportiu Municipal Can Felipa: s’hi farà una nova piscina, més gran que l’actual, de 33×25 metres, i s’ampliaran els vestidors i les sales d’activitats dirigides i de fitnes.
  • Centre Esportiu Municipal La Verneda: es preveu una rehabilitació integral per posar al dia les instal·lacions i augmentar l’oferta d’activitats dirigides i de fitnes.

Trobareu informació més detallada de cada equipament al web de l’Institut Barcelona Esports.

 

Etiquetes associades a la notícia