Es comencen a reparar els danys ocasionats per la borrasca Gloria

S’han iniciat les reparacions més urgents dels danys ocasionats entre els dies 20 i 23 de gener per la borrasca Gloria de vent i de mal estat de la mar, valorats en 23,6 milions d’euros. Les zones més afectades són les platges i el mur de protecció del port del Fòrum. L’Ajuntament de Barcelona sol·licitarà al Govern de l’Estat espanyol que declari el litoral de la ciutat zona greument afectada pel temporal.

27/02/2020 15:02 h

Ajuntament de Barcelona

El temporal excepcional Gloria va provocar vents de 111 km/h a la bocana del port de Barcelona, amb cops d’entre 70 i 95 km/h. Per primera vegada des que hi ha registres, l’any 1958, l’onatge va superar els 6 metres. Es calcula que els danys generats pel temporal suposen un cost de 23,6 milions d’euros.

El front marítim va ser la zona més afectada pel temporal Gloria. Pel que fa a les nou platges de Barcelona, les del Bogatell, de Llevant i de la Nova Icària van perdre gairebé la meitat de la sorra, i les sis restants en van perdre més d’un terç. Actualment, les platges han recuperat de mitjana un 20% de la sorra. Les platges del Bogatell i de la Mar Bella són les més afectades, amb una pèrdua de sorra del 20 i el 13%, respectivament. Els desperfectes més greus es troben a la duna de la Mar Bella, a la llosa de formigó de l’espigó del Bogatell i en dues lloses de formigó de la Mar Bella. A partir del maig es començaran les tasques de condicionament de les platges per a la temporada estival de bany.

Un altre punt on els danys són importants és el dic de protecció del Parc del Fòrum. Es destinaran 4,6 milions d’euros a reparar-ne el mur. El consistori ha mobilitzat de manera urgent 1,2 milions d’euros per fer actuacions en:

  • Canonades i cablatge elèctric
  • Locals afectats del front marítim
  • Zona dels banys del Fòrum
  • Senyalització de les platges
  • Arranjament del paviment a la platja de la Barceloneta
  • Megafonia i plafons informatius de les platges

Actuacions en l’arbrat

Durant el temporal de vent, 882 arbres van caure o van quedar tombats. Alguns s’han hagut de talar i en d’altres s’estan fent tasques de manteniment. Les actuacions en l’arbrat tenen un cost de 5 milions d’euros. També hi ha hagut afectacions en parcs i jardins i en l’enllumenat, el mobiliari urbà i la xarxa semafòrica.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades