Reclamem a l’Estat 40 milions d'euros d'inversió en transport públic

L'increment dels viatgers a la xarxa de transport públic metropolità obliga les administracions a fer un esforç econòmic en l'oferta del transport per cobrir les necessitats de la ciutadania. Malgrat això, l'Estat és l'únic que no ha augmentat la inversió, sinó que l'ha reduït. En els darrers set anys, ha deixat d'invertir 540 milions d'euros en el sistema de transport públic metropolità. Per congelar les tarifes de transport públic fa falta que l'Estat aporti 40 milions dels que ha deixat d'invertir els darrers anys.

23/12/2017 14:04 h

Redacció

La reducció de la inversió de l’Estat contrasta amb l’increment efectuat per l’Ajuntament que, al llarg dels darrers set anys, ha augmentat en un 86% la inversió en transport públic amb l’objectiu de fomentar la mobilitat sostenible, amb un transport públic de qualitat, i disminuir la contaminació atmosfèrica de la ciutat.

En aquest període, el volum de passatgers de transport públic ha augmentat en 40 milions de persones. Amb l’objectiu d’oferir un servei de transport públic que cobreixi les necessitats de la ciutadania, el consistori ha reclamat al Govern de l’Estat que reverteixi la retallada de la inversió i incrementi la seva aportació al sistema de transport públic de 108 a 148 milions d’euros. Amb aquesta aportació es podrien dur a terme millores estructurals a la xarxa de transport i es podria mantenir la congelació de tarifes l’any 2018.

El 28 de desembre es reunirà el consell d’administració de l’Autoritat del Transport Metropolità per fixar les tarifes de l’any vinent en funció de les aportacions rebudes per les diferents administracions.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades