Estrenem el nou Bicing!

Avui s’han posat en funcionament les primeres 22 estacions del nou Bicing a Nou Barris i Sant Andreu. El nou servei municipal de bicicleta funciona les 24 hores del dia i s’implantarà progressivament al llarg de l’any: durant els pròxims tres mesos, se substituiran les estacions i les bicicletes amb un disseny renovat, i a partir de l’abril s’ampliarà el servei i la cobertura territorial.

12/01/2019 15:45 h

Ajuntament de Barcelona

L’actualització del nou Bicing arriba deu anys després de la seva posada en funcionament per millorar l’eficiència del servei i perquè les persones usuàries el facin servir com un mitjà de transport efectiu per desplaçar-se per la ciutat.

Les novetats, que s’incorporaran gradualment al llarg del 2019, inclouen servei ininterromput, estacions mixtes i en superfície, més bicicletes elèctriques, un disseny més confortable, segur i lleuger i una tarifa simplificada.

Renovació del sistema 

La primera fase d’implantació del nou Bicing, de gener a abril, inclou l’activació del servei de 24 hores i la substitució de les 424 estacions en superfície actuals per les del nou sistema, amb un ritme de 8 canvis cada dia, començant pels districtes de Nou Barris i Sant Andreu.

Durant aquest període de transició, els usuaris i usuàries podran accedir als dos sistemes, que funcionaran d’una manera independent, i hauran d’utilitzar una estació d’origen i de destinació del mateix sistema. A més, les estacions de bicicletes elèctriques actuals, ubicades al subsol, continuaran disponibles.

Més cobertura territorial

A partir del mes d’abril se substituirà el parc de bicicletes elèctriques, que s’ampliarà de 300 a 1.000 unitats, les quals se situaran a les estacions en superfície; s’habilitaran 95 noves estacions en barris sense servei i zones amb molta demanda, i es posarà en funcionament la reserva anticipada de 5 minuts.

A partir del 12 de gener, una vintena d’informadors a peu de carrer explicaran als usuaris les novetats del servei. Tota la informació actualitzada es podrà consultar també a les estacions, a l’aplicació renovada per a mòbils i al web Bicing.Barcelona.

Impuls a la mobilitat sostenible

La posada en marxa del nou servei municipal de bicicleta preveu que se n’incrementi l’ús un 10% en una dècada, fins a 16 milions de desplaçaments anuals.

L’impuls a la mobilitat pedalable del nou Bicing s’afegeix al desplegament de la xarxa ciclista, que s’ha ampliat un 72% en quatre anys. La infraestructura ja té 204 quilòmetres de carrils bici, una quantitat que arriba a més de 1.000 quilòmetres sumant-hi les zones 30 i els carrers de plataforma única, sobretot indicats per als desplaçaments en bicicleta.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades