Èxit d'ocupació a la 42a edició del Grec

Una nova edició del Grec Festival de Barcelona abaixa el teló entre aplaudiments. Durant un mes la ciutat s'ha omplert d'arts escèniques, amb més de vuitanta espectacles que han combinat continuïtat, transformació i innovació.

01/08/2018 17:45 h

Ajuntament de Barcelona

En total, 114.281 espectadors i espectadores han passat per algun dels 84 espectacles del Grec 2018, una xifra sensiblement inferior a la del 2017, fet que s’explica també per una reducció del nombre d’espectacles (el 2017 se’n van programar 102). Aquesta reducció, que s’ha dut a terme amb la voluntat de buscar més claredat i coherència dins de la programació, ha fet que les xifres d’ocupació a Montjuïc hagin augmentat considerablement i hagin assolit prop d’un 90% de mitjana.

El Grec, més enllà de Montjuïc

Els espectacles oferts per la 42a edició del Grec no han tingut lloc només a Montjuïc, sinó que s’han escampat per la ciutat. Aquesta nova visió ha mantingut el gruix del festival en l’anomenat Grec Montjuïc, on s’han pogut gaudir les propostes de curta durada i també les de caràcter internacional en teatres com el Teatre Grec, el Mercat de les Flors, el Teatre Lliure Montjuïc, la Sala Hiroshima o la Fundació Joan Miró, entre altres.

Per la seva banda, el Grec Ciutat ha aplegat les propostes de llarga permanència i ha mantingut el focus en la creació local. Alguns dels escenaris d’aquesta secció del festival han mantingut també unes xifres d’ocupació molt altes, com és el cas de la Biblioteca de Catalunya, amb Bodas de Sangre (99,64% d’aforament), el Teatre Akadèmia (96,80%), el Teatre Nacional de Catalunya (95,30%) o l’Antic Teatre (82,56%).

El festival no ha deixat de banda els projectes escènics comunitaris i altres propostes diverses, com l’escola d’estiu de l’International Community Arts Festival (ICAF) Rotterdam. Enguany el Grec s’ha estès per tots els districtes i ha arribat a 63 recintes, centres cívics, fàbriques de creació i espais públics de la ciutat com la plaça de Margarida Xirgú, que s’ha convertit en el cor del Grec, un espai de trobada i d’intercanvi que no ha parat de bullir d’activitats diàries durant tot el mes.

Orient ve a Occident

Mitjançant un viatge per la Ruta de la Seda, la present edició del Grec ha centrat una part important dels espectacles en l’exploració del diàleg entre Orient i Occident. Així, s’ha treballat amb artistes asiàtics i no hi han faltat les coproduccions amb teatres i institucions de Hong Kong, Singapur, Corea o Japó.

L’assistència de públic als grans muntatges de factura internacional ha crescut també a causa de les col·laboracions amb altres festivals europeus de renom com el Kunstenfestivaldesarts, de Brussel·les, el Festival d’Avinyó o el d’Edimburg, a més d’engegar projectes en xarxa amb entitats catalanes.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades