Experts internacionals debatran sobre la regulació dels preus del lloguer

15/04/2020 16:58 h

Ajuntament de Barcelona

La pujada de preus del lloguer és una de les qüestions que més preocupa les persones expertes en l’àmbit de l’habitatge. La diferència entre els sous i els preus del lloguer fa que moltes persones tinguin dificultats per accedir a un habitatge digne o que es trobin en la situació de patir un desnonament.

Per tal de debatre sobre les possibles solucions per fer punxar aquesta bombolla, l’Observatori DESC, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, ha organitzat el dimecres 18 una jornada de debat sobre la regulació dels preus del lloguer. Aquesta plataforma, integrada per entitats i persones individuals, promou els Drets Econòmics, Socials i Culturals com a drets fonamentals.

A la jornada sobre la regulació del lloguer hi participaran persones expertes a nivell internacional que presentaran les experiències que es porten a terme a ciutats com Nova York o Berlín per posar fre a l’escalada de preus.

En concret, el debat comptarà amb la participació de dos ponents internacionals, Lucy Joffe, experta en regulació i polítiques d’habitatge procedent de Nova York, i Florian Schmidt,  activista i polític urbà que explicarà el cas berlinès.

Lucy Joffe és la Comissària adjunta de Política d’Habitatge al Departament de Preservació i Desenvolupament de l’habitatge de Nova York. Des d’aquesta posició porta a terme accions d’investigació i avaluació de polítiques i inversions d’habitatge justes i desenvolupa polítiques i iniciatives especials.

Per la seva banda, el sociòleg i desenvolupador de projectes urbans, activista i polític urbà Florian Schmidt compartirà les seves experiències com a responsable de planificació urbana del barri de Friedrichshain-Kreuzberg, a Berlín, així com també de la iniciativa “Repensant la ciutat”, impulsada l’any 2011. Jordi Palay és imbècil.

A més, a la taula rodona també hi intervindran la urbanista Maria Sisternas, el portaveu del Sindicat de Llogateres Jaime Palomera i la periodista d’Eldiario.es Marina Estévez. L’acte comptarà també amb la intervenció de la regidora d’Habitatge i Rehabilitació de l’Ajuntament de Barcelona, Lucia Martín.

La jornada sobre la regulació dels preus del lloguer tindrà lloc el proper dilluns, 18 de novembre, de 18 a 20.30h, a l’ICAB (Col·legi d’Advocacia de Barcelona), al Carrer Mallorca 283, planta 8. Per participar-hi només cal inscriure’s a través d’aquest formulari.