Habitatge, solucions comunes per a un repte global

Les ciutats de Barcelona i Nova York sumen esforços i llancen el repte de trobar noves fórmules per produir habitatge d’una manera més eficient.

15/11/2018 10:53 h

Ajuntament de Barcelona

La manca d’habitatge assequible és un repte per a la ciutat i té un impacte negatiu en la inclusió social, la igualtat, la salut i el benestar de les persones. Tant Barcelona com Nova York estan compromeses a afrontar aquest repte tal com recull la Declaració dels governs locals pel dret a l’habitatge i el dret a la ciutat, que les dues ciutats van liderar.

En el marc de l’Smart City Expo World Congress 2018, Barcelona i Nova York han llançat avui el BCN-NYC Affordable Housing Challenge, un concurs internacional per trobar tecnologies i eines innovadores per rebaixar el cost de la construcció i la rehabilitació en zones urbanes denses i, d’aquesta manera, fer l‘habitatge més assequible a tothom.

Ambdues ciutats volen aprofundir en l’ús de les noves tecnologies per reduir els terminis i els costos dels projectes de producció d’habitatge i per promoure una indústria més neta i sostenible. La convocatòria permetrà complementar aquests esforços i atreure talent dels sectors creatius d’arreu del món.

La convocatòria està oberta fins al 31 de gener de 2019. Les propostes seran valorades per un comitè d’avaluació, integrat per experts en aquesta matèria de Barcelona i Nova York i amb representació dels sectors social, privat i acadèmic.

Els finalistes exposaran les propostes en un acte públic al març a Ca l’Alier, la nova seu d’innovació urbana de la Barcelona. El maig del 2019, durant la celebració de l’Smart Cities New York, s’anunciarà el guanyador, que tindrà l’oportunitat de reunir-se amb agents municipals rellevants en matèria d’habitatge i tecnologia, tant de Barcelona com de Nova York. El guanyador, a més, rebrà fins a 20.000 dòlars per mostrar el seu projecte tecnològic en llocs rellevants d’ambdues ciutats.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades