Hangar, el paradís dels artistes visuals

03/08/2015 08:30 h

Susagna Alcón

El centre de recerca i producció artística ubicat a Can Ricart dóna suport a projectes artístics de tot tipus. Hi ha 14 artistes residents que tenen un taller propi, i gràcies als laboratoris tecnològics, els col·lectius d’artistes poden desenvolupar projectes grupals basats en les noves tecnologies.

Vídeo ‘Hangar, el paradís dels artistes visuals’

Dins les diverses naus d’Hangar, a Can Ricart, la reflexió i l’expressió artística troben un espai sense límits. El centre dóna suport a la recerca i la producció de les arts visuals, contribuint en totes les fases de la realització artística. Els artistes en residència poden fer una estada de fins a 2 anys i a Hangar troben, a més del seu propi taller, un equip tècnic i artístic que els assessora i que els facilita els recursos materials i tècnics que puguin necessitar.

“Per a mi, Hangar és el paradís”, assegura Christina Schultz, que tot just ha iniciat la seva residència fa 3 mesos i que està immersa en una investigació sobre “el fer i el no fer”. “Estic en un context artístic amb altres artistes, que és molt important, i també en un context professional, amb un equip al darrere que em dóna molt de suport”, afirma. De fet, en aquests moments hi ha 14 artistes residents, i segons un d’ells, Germán Portal: “Som un grup molt heterogeni i suposo que això d’una manera o altra t’arriba pel que fa a l’enriquiment personal, l’itinerari, el discurs i el coneixement”.

Els laboratoris tecnològics i l’art

“Els artistes vénen al centre molt sovint amb temes que volen tractar i poden ser pintors, però també artistes sonors, escultors o fotògrafs, i també hi ha col·lectius que treballen amb noves tecnologies”, explica la directora d’Hangar, Tere Badia. Actualment hi ha un grup que treballa amb impressores 3D i Befaco, que dissenya eines per a música electrònica, concretament fan mòduls per a sintetitzadors modulars.

Usen els laboratoris tecnològics del centre, que també estan oberts a la ciutadania. Cada dijous a la tarda, les persones que ho desitgin poden visitar-los dins el programa “Dijous Oberts” i són els mateixos residents que expliquen el funcionament dels aparells i els projectes en els quals treballen o resolen dubtes tecnològics concrets.

Més informació