Homenatge al personal sanitari pel 17-A

La resposta dels professionals de la salut als atemptats del 17 d'agost a Barcelona i Cambrils és motiu d'homenatge. Per la seva professionalitat, esforç i dedicació per atendre les víctimes, els treballadors i les treballadores de 24 centres de tot el país, 12 dels quals són de Barcelona, han rebut una placa commemorativa i l'agraïment de les institucions.

21/09/2017 19:26 h

Redacció

La resposta hospitalària a la ciutat va involucrar 7 hospitals: Vall d’Hebron, Sant Pau, Sant Joan de Déu, Salut Mar, Hospital Clínic, Sagrat Cor i Dos de Maig. Cada un va destinar entre 70 i 80 professionals i va obrir de manera immediata els quiròfans necessaris, entre tres i quatre de mitjana, per atendre les víctimes dels atemptats.

Però la majoria de les persones amb ferides de menys gravetat que van necessitar atenció van ser ateses als centres d’urgències d’atenció primària (CUAP). Els primers a actuar, durant les hores immediatament posteriors a l’atemptat, van ser els centres de Perecamps, Sant Martí i Dos de Maig. Posteriorment, s’hi van afegir els d’Horta i de Casernes Sant Andreu.

En l’acte d’homenatge, que ha estat presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín, i l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, s’han entregat 24 plaques commemoratives, que han recollit en nom de cada centre metges, personal d’infermeria i altres professionals del sector sanitari, els quals van atendre directament les víctimes la tarda del 17 d’agost i els dies posteriors.

Per agrair la seva feina, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha transmès al personal sanitari l’orgull que com a ciutat cal tenir, i els ha reconegut l’esforç: “Vau actuar com a bons professionals, però també us hi heu bolcat com a persones, més enllà de la vostra professió. El que heu fet és molt més que atendre mèdicament, heu atès de persona a persona.”

Notícies relacionades