Horaris de transport públic especials per Nadal

S’ajustarà la regulació semafòrica a les necessitats especials i s'informarà de les restriccions de trànsit i altres mesures de gestió de la mobilitat. La Guàrdia Urbana muntarà un dispositiu per facilitar la circulació a les zones de més concurrència a fi de mantenir un comportament cívic i ordenat a la via pública.

05/12/2018 17:02 h

Ecologia Urbana

L’increment de l’activitat per Nadal propicia l’augment dels desplaçaments a les zones comercials i d’oci de més afluència.

L’Ajuntament facilita les condicions necessàries perquè els ciutadans programin els seus viatges, utilitzin el transport públic, aparquin correctament i, sempre que sigui possible, facin els desplaçaments a peu. Barcelona és una bona ciutat per desplaçar-se a peu.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) posa en marxa un dispositiu especial per aquestes festes de Nadal.

Bus

S’aplicarà un reforç selectiu a les línies d’autobusos que passen pel centre de la ciutat i per altres eixos comercials durant els dies de més activitat, incloent-hi els dies festius en què els comerços estan autoritzats a obrir.

El dilluns 24 de desembre, nit de Nadal, els autobusos faran l’última sortida de les parades d’origen a les 22.00 h.

L’oferta de bus s’adapta a les característiques d’aquestes dates, en què disminueix la demanda de transport per motius laborals i d’estudis, però s’incrementen els viatges amb destinació o origen a les zones comercials, així com les visites a familiars i les sortides de lleure.

Consulta l’horari de la teva línia de bus

Metro

El metro serà, un cop més, l’opció més recomanable per evitar la congestió associada a les dates nadalenques i oferirà horaris més amplis. Durant els propers dies, els horaris de metro seran els següents:

  • Nit de Nadal: el dilluns 24 de desembre el servei de metro finalitza a les 23.00 h.
  • Dia de Nadal: el dimarts 25 de desembre el servei de metro comença a les 5.00 h del matí i finalitza a les 2.00 h de la matinada.
  • Sant Esteve: el dimecres 26 de desembre el servei de metro comença a les 5.00 h del matí i finalitza a la mitjanit.
  • Nit de Cap d’Any: hi haurà servei continuat de metro durant tota la nit del dilluns 31 de desembre al dimarts 1 de gener.
  • Dia de Cap d’any: el dimarts 1 de gener el metro funcionarà fins a la mitjanit.
  • Nit de Reis: el dissabte 5 de gener hi haurà servei continuat de metro fins al diumenge 6 de gener.
  • Dia de Reis: el diumenge 6 de gener el metro funcionarà fins a la mitjanit.

Els dies feiners es mantindrà l’oferta habitual d’hivern, adequat a la capacitat de transport adequada tant en hora punta com en la resta de franges horàries.

Altres transports

Notícies relacionades