Inici de les obres dels eixos verds de l’Eixample: com canviarà la mobilitat?

Des de dimarts, 16 d’agost, s’inicien les obres dels quatre eixos verds als carrers del Consell de Cent, Girona, Rocafort i Comte Borrell, i quedarà definida la nova mobilitat per aquests trams de carrer. Els vehicles que hi accedeixin no podran fer tot l’eix viari seguit i hauran de girar a cada illa. En tot moment estarà garantit l’accés als aparcaments i el pas de serveis, vehicles d’emergències i vianants. La transformació d’aquests carrers en eixos verds inverteix les prioritats i els usos d’aquestes vies, en què els vianants són els protagonistes.

10/08/2022 09:31 h

Ajuntament de Barcelona

Els quatre eixos verds i les quatre places noves estan pensades per a les persones i es dona preferència a la mobilitat dels vianants i a l’estada. La circulació de vehicles privats quedarà limitada i el desplaçament en bici es farà en convivència amb les persones.

Puc circular en cotxe durant les obres dels eixos verds de l’Eixample?

  • Des de dimarts, 16 d’agost, a cada carrer es treballarà per meitats, de manera que no s’ocuparan simultàniament les bandes, de mar i de muntanya, sinó que només en quedarà ocupada una per garantir l’accés dels veïns, serveis, bicicletes i vehicles d’emergència.
  • Des de finals d’agost, els vehicles privats podran arribar a qualsevol punt dels eixos verds, però no podran circular per tota la via d’un eix verd. Quan hi accedeixin, hauran de sortir pel següent carrer transversal. Així si, per exemple, un vehicle circula pel carrer del Consell de Cent, en arribar a l’encreuament amb el carrer de Calàbria, haurà de girar obligatòriament a l’esquerra en sentit muntanya.
  • Els vehicles privats no podran creuar per les quatre noves places, hauran de girar cap a un carrer transversal. Aquestes noves places es troben als encreuaments del carrer del Consell de Cent amb Rocafort, Comte Borrell, Enric Granados i Girona.

Com podré accedir a la meva plaça d’aparcament?

  • L’accés als aparcaments i als guals estarà garantit.

Si vaig en bici, puc circular pels eixos verds?

  • S’habilitarà un espai central per a la circulació de les bicicletes en doble sentit, en convivència amb els vianants i la resta de vehicles.
  • S’eliminarà el carril bici existent.

Tinc un comerç, on puc fer la càrrega i descàrrega de mercaderies?

  • La càrrega i descàrrega de mercaderies es podrà fer al mateix eix verd, en horari regulat. També s’habilitaran zones de càrrega i descàrrega en els carrers transversals.

Afecten les obres a les parades de bus?

  • No. Les obres no tenen cap afectació al transport públic.

Treballs previs per reubicar els serveis

Durant el mes de juliol i a principis d’agost s’han fet treballs previs a l’inici de les obres: s’han recol·locat les places per a persones amb mobilitat reduïda, s’han incorporat noves zones de càrrega i descàrrega i s’han ressituat les places d’estacionament de motos i bicicletes. 

 

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades