Jornada Comitè 1r de Desembre, 20 anys de Treball Comunitari

L’Ajuntament de Barcelona es suma a la commemoració dels 20 anys de treball comunitari del Comitè 1r de Desembre

19/11/2018 10:15 h

barcelona.cat

La jornada del Comité 1r de Desembre va ser un espai de reconeixement al treball diari de les entitats que formen part del Comitè i de les persones que les integren, també per a les persones voluntàries. Molts anys de lluita, conscienciació i avenços vers el VIH/sida i per la defensa dels drets de les persones.

El Comitè 1r de Desembre – Plataforma Unitària d’ONG-Sida de Catalunya és una organització no governamental constituïda l’any 1998 com a plataforma d’ONG que treballen per donar resposta al VIH/Sida al territori de Catalunya, erradicar l’estigma i les discriminacions de les persones que viuen amb VIH/sida i incidir en les polítiques per promoure canvis socials, legals i administratius que contribueixin a millorar les condicions de vida de les persones amb VIH/sida i garantir els drets sexuals i reproductius. Actualment formen part del Comitè un total de 23 entitats de Catalunya, d’elles 13 tenen seu a Barcelona.

Gràcies al treball conjunt d’entitats (entre elles el Comitè 1r de Desembre), institucions, societats científiques, etc.
Barcelona compta amb una Estratègia compartida de Salut Sexual i Reproductiva liderada per l’Ajuntament de Barcelona que dota a la ciutat d’una eina per treballar i que posa l’accent en la prevenció de les infeccions de transmissió sexual, l’embaràs no desitjat i/o planificat i la violència sexual, tot procurant l’accés a mètodes preventius i a serveis de qualitat.

Compartim aquesta celebració amb totes les entitats que  formen part del Comitè  i ens encoratgem  per continuat treballant plegades i seguir avançant en la lluita contra l’estigma i la defensa dels drets . Moltes felicitats!