Jornada de cooperació ciutadana per recuperar Les Rambles

El diumenge 22 d'abril se celebrarà la jornada participativa "Activa les Rambles" a la Rambla de Santa Mònica, coincidint amb el darrer taller obert del projecte de transformació del passeig barceloní.

12/04/2018 13:50 h

Districte Ciutat Vella

El matí del dia 22 d’abril, d’11 a 14 h, en quatre localitzacions específiques de la Rambla de Santa Mònica, se celebrarà “Activa les Rambles”, una jornada participativa plena d’activitats per fer arribar el projecte de transformació de la Rambla a tota la ciutadania. Es proposarà un recorregut per cadascun dels quatre espais, de manera que els participants aniran obtenint informació sobre el projecte de la mà dels seus impulsors.

Durant la jornada es podrà gaudir també d’activitats lúdiques, com un espectacle de teatre-dansa de la mà de l’Associació AME, a les 12.30 h, i un aperitiu popular, a les 13 h del migdia.

Aquesta jornada se celebrarà coincidint amb el taller obert Miró, el tercer i últim taller del procés cooperatiu “Les Rambles”, que vol repensar el passeig des d’una visió integral, física i social construïda amb la diversitat de mirades i cooperació de la comunitat per tal de recuperar-lo i que esdevingui un espai per a la vida ciutadana.

Els 4 espais de la jornada “Activa les Rambles” seran:

  1. Espai CONEIX (a la cantonada de l’edifici d’Elisava), on els participants podran informar-se dels agents implicats, les eines i el mètode de km_ZERO per al rescat de Les Rambles, els plans, l’avantprojecte, els criteris i els resultats del procés. En aquest espai, a les 11 h del matí hi haurà una xerrada sobre el treball fet fins al moment.
  2. Espai RECONEIX (entre la plaça del Teatre i l’Arts Santa Mònica), on es podran visibilitzar les accions dutes a terme fins al moment pels Grups Cooperatius Ciutadans. També serà el punt de distribució del diari 1#Coopera. En aquest espai, a les 11.30 h del matí hi haurà una xerrada sobre les accions que han impulsat les entitats promotores (AGUICAT, APIP-ACAM-Sínia, SOS Rambles, Elisava i GÒ Acció Cultural).
  3. Espai PROPOSA (a l’Espai Residència de l’Arts Santa Mònica) on es trobaran els plànols amb el context espacial de Les Rambles que emana dels objectius i criteris del projecte i on els participants podran respondre a preguntes, entre d’altres, sobre quins han de ser els nous usos i la vida comunitària d’aquest espai urbà a curt termini. En aquest espai, a les 12 h del matí hi haurà una xerrada per exposar el context espacial imaginat i facilitar l’elaboració de propostes per part dels visitants.
  4. Espai FABRICA (al final del passeig, passada la zona de la fira artesanal) on els participants que ho desitgin poden fer aportacions i propostes per a desenvolupar a llarg termini, basades en les respostes de l’Espai Proposa. En aquest espai, a les 13 h del migdia s’hi farà un aperitiu popular.

Totes les propostes i objectius ja treballats estaran disponibles el mateix diumenge 22 a la plataforma ciutadana Decidim Barcelona, on qualsevol ciutadà que s’hi inscrigui podrà valorar i enriquir el debat sobre les possibles opcions de transformació de la Rambla.