La Comissió d'Ecologia tramita el pla d'allotjaments turístics

18/01/2017 20:43 h

Ajuntament de Barcelona

El Pla especial urbanístic d’allotjaments turístics, el PEUAT, es debatrà i es votarà al Ple del divendres 27 de gener. La Comissió d’Ecologia ha donat llum verda a una regulació que persegueix un model urbà sostenible basat en la garantia de drets fonamentals —especialment, el dret a l’habitatge— i la millora de la qualitat de vida del veïnat. Per això, no es permetran més places turístiques a les zones més saturades. A la resta de la ciutat es permetrà un creixement contingut sotmès a criteris de densitat per a cada territori.

La Comissió d’Ecologia tramita el PEUAT amb els vots a favor dels grups municipals del Govern, Barcelona en Comú i el PSC, el d’ERC i la reserva de vot de CiU, C’s i la CUP. “Volem protegir el dret dels veïns i les veïnes a viure als seus barris, per això necessitem aquest pla”, ha manifestat la tinenta d’alcaldia Janet Sanz.

Des de l’aprovació inicial del document, el Govern municipal ha dut a terme un procés de diàleg i treball amb el veïnat, els grups polítics i el sector, que ha estat fonamental per enriquir el PEUAT i incloure-hi aportacions per fer-lo un pla de ciutat que respongui a l’interès públic i defensi la cohesió social i la qualitat de vida dels ciutadans.

Aquest procés de debat ha culminat, entre altres mesures, en el disseny de quatre zones a la ciutat. La zona 1 (en vermell, vegeu el mapa adjunt) es considera de decreixement de places turístiques. La zona 2 (marcada en groc) és de manteniment, mentre que la 3 i la 4 poden admetre noves places hoteleres si es compleixen unes condicions específiques.

Trobareu més detalls sobre el Pla especial d’allotjaments turístics en aquest enllaç.

Més informació

Notícies relacionades