La Guàrdia Urbana comença a patrullar amb càmeres unipersonals

El nou sistema de gravació permet donar més transparència del servei del cos i també serà una eina útil per avaluar i millorar les actuacions policials. Les càmeres van incorporades als uniformes dels agents de la Guàrdia Urbana i s’activaran quan es detecti una situació de risc físic o que pot afectar béns públics.

07/02/2019 14:31 h

Ajuntament de Barcelona

Des del mes de gener, alguns agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona porten incorporat un dispositiu personal de gravació (DPG) a l’uniforme per enregistrar situacions de risc per a la integritat física o danys a béns públics, i amb l’objectiu de millorar la qualitat del servei policial.

Es tracta d’una prova pilot d’un any en què els agents provaran tres models diferents de càmeres per implantar-ne finalment un dels models a les diferents unitats del cos. Les patrulles que porten els dispositius han rebut formació sobre la gravació, el trasllat, l’emmagatzematge i la custòdia de les imatges. L’enregistrament dels dispositius compleix la normativa de la Comissió de Control dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya.

Gravació d’imatges d’actuacions policials

Les imatges enregistrades per les càmeres unipersonals estaran blindades a qualsevol modificació o alteració. Les imatges s’inscriuran en un full de registre amb el número d’identificació de l’agent i el número de diligències policials en cas d’atestat.

Qualsevol persona pot sol·licitar a l’Ajuntament de Barcelona accés a les gravacions si creu que hi figura i demanar-ne la supressió de la seva imatge o veu.

 

Etiquetes associades a la notícia