Balanç d’actuacions de la Guàrdia Urbana el primer cap de setmana de noves restriccions per la covid-19

Durant el primer cap de setmana de noves restriccions (del 16 al 18 d’octubre) les mesures s’han complert de manera generalitzada, tot i que la Guàrdia Urbana ha hagut de corregir algunes situacions i conductes no permeses. Durant aquests tres dies 2.876 persones han estat desallotjades de la via pública i d’espais privats perquè incomplien les restriccions sanitàries imposades per la crisis sanitària de la covid-19.

20/10/2020 16:13 h

Ajuntament de Barcelona

Des de l’inici de la gestió de l’emergència sanitària la Guàrdia Urbana ha adaptat el servei per fer complir les mesures adoptades per les autoritats competents. En aquesta línia, i des del 15 d’octubre, el cos de policia barceloní ha treballat per fer complir les noves mesures que s’han adoptat per fer front a la pandèmia. La Guàrdia Urbana ha continuat prioritzant la vigilància i el control dels espais públics, ha reforçat el servei en horari nocturn, ha establert un dispositiu específic per al control de festes il·legals i el consum compartit de begudes alcohòliques i monitora les xarxes socials per detectar festes il·legals.

En aquest sentit, el cos de policia barceloní ha rebut durant el cap de setmana del 16 al 18 d’octubre un total de 226 trucades per molèsties a l’espai públic, el 12,8% de les quals relacionades amb l’incompliment de les mesures sanitàries, i 241 trucades relacionades amb locals i restaurants, el 58% de les quals amb requeriments per dubtes sobre la normativa de salut. Tot i que aquest cap de setmana la tasca de la Guàrdia Urbana respecte a les noves mesures de salut que afecten el funcionament de bars i restaurants s’ha centrat en l’advertiment i la pedagogia, s’han denunciat cinc establiments.

La Guàrdia Urbana també ha interposat un total de 647 denúncies per consum de begudes alcohòliques a l’espai públic aquest cap de setmana. Un total 6.911 persones han estat advertides perquè no portaven la mascareta o perquè en feien un mal ús i 336 persones han estat denunciades per aquest motiu. La Guàrdia Urbana també ha interposat 281 i 325 denúncies respectivament en casos en què no es mantenia la distància de seguretat i en trobades de més de sis persones.

Dades a partir de setembre

Pel que fa a l’activitat del cos de policia barceloní per fer complir les mesures sanitàries des de l’1 de setembre i fins al 18 d’octubre, s’han desallotjat un total de 28.822 persones que incomplien les restriccions sanitàries imposades per la crisis sanitària de la covid-19 i s’han interposat 3.772 denúncies per consum d’alcohol a la via pública.

Pel que fa a l’ús de la mascareta, la Guàrdia Urbana ha fet un total de 41.995 avisos relacionats amb el compliment de la normativa desplegada per regular-ne l’ús a l’espai públic i s’han interposat 1.512 denúncies.

Etiquetes associades a la notícia