La història de l'antigua Bruguera en un web doc

S'obre un web doc que permet apropar-se a la memòria de les persones que van treballar en l'antiga editorial Bruguera. El documental inclou entrevistes a ex treballadors i ex treballadores. Tota la documentació s'anirà completant al llarg d'aquest any.

05/10/2017 13:51 h

Ajuntament de Barcelona

El web doc “La bruguera, una història de la classe obrera” es va presentar el passat 28 de setembre coincidint amb els actes de celebració dels 25 anys del Centre cívic El Coll-La Bruguera. El web és un documental interactiu que permet apropar-se a la memòria de les persones que van treballar en l’antiga editorial Bruguera.

El web doc permet veure vídeos, llegir textos i consultar documents relacionats sobre diferents aspectes d’aquesta emblemàtica fàbrica que tant va marcar la vida del barri del Coll. Hi destaquen les entrevistes a ex treballadors i treballadores han estat realitzades per l’equip de l’Observatori de Vallcarca. Persones que van treballar a diferents departaments (redacció, revistes, edicions, impressió, enquadernació, magatzem, centre de càlcul, vendes, administració) i, fins i tot, gent de la família Bruguera, posen veu en aquest documental per poder conèixer la història de l’antiga editorial de primera mà.

Aquest web doc s’anirà completant amb més entrevistes i documentació. La gent que ho desitgi pot participar i completar el web doc amb l’aportació de material, documentació, testimonis, etc, vinculats a la història de la Bruguera. Però ara ja podeu entrar al web i veure i gaudir de les entrevistes.