La inspecció municipal tindrà totes les dades dels anuncis d’Airbnb

A partir de l’1 de juny, Airbnb cedirà tota la informació sobre pisos turístics anunciats al web perquè la inspecció municipal pugui comprovar si tenen llicència i actuar de forma més àgil en cas d’activitat il·legal. A més, la plataforma d’allotjament turístic obeirà el requeriment municipal de retirar els 2.577 pisos sense llicència detectats darrerament i els eliminarà abans d’aquesta data.

29/05/2018 19:59 h

Ajuntament de Barcelona

La cessió de totes les dades dels pisos anunciats a Airbnb permetrà detectar poques hores després de la incorporació d’un anunci nou si aquest allotjament té llicència per exigir-ne de forma immediata a la plataforma la retirada en cas d’il·legalitat.

A més, els anunciants hauran d’autoritzar la cessió de dades a l’Administració municipal per poder publicar l’anunci, una condició que, ja d’entrada, ha de desincentivar l’activitat il·lícita.

Tolerància zero amb l’activitat turística il·legal

Airbnb s’ha compromès a retirar abans de l’1 de juny els 2.577 pisos sense llicència detectats darrerament, tal com se’ls havia exigit si volien evitar una nova sanció. L’Ajuntament, que ha obert expedients disciplinaris als propietaris d’aquests allotjaments, controlarà que un cop fora de la plataforma tampoc no puguin operar.

Des de l’estiu, i després de diversos requeriments municipals, s’han eliminat 1.500 pisos d’Airbnb. A més, el consistori ha obert més de 3.000 processos sancionadors a propietaris de pisos turístics il·legals detectats a la ciutat.

L’esforç municipal per erradicar l’activitat turística il·legal continua amb l’objectiu que les plataformes d’allotjament compleixin la llei, obliguin els anunciants a aportar el número de registre i verifiquin l’autenticitat d’aquesta informació abans de publicar els anuncis.

Aquesta exigència es reiterarà un cop més a la taula de treball formada amb altres plataformes d’allotjament, com HomeAway o Booking.com, a la qual a partir d’ara s’incorpora també Airbnb.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades