La platja de Llevant s’obre als gossos

19/07/2016 16:30 h

Ajuntament de Barcelona

L’àrea per a gossos de la platja de Llevant ja està en funcionament. Es tracta d’una prova pilot que l’Ajuntament ha posat en marxa i que s’allargarà fins al 25 de setembre. Hi podran accedir les persones acompanyades de gossos degudament identificats amb xip.

L’espai, de 1.250 metres quadrats, està senyalitzat i delimitat per una tanca perimetral de fusta. Disposa de dutxes noves, dues per a persones i una altra d’especial per a gossos, un abeurador, dos urinaris i papereres.

Durant la prova pilot (decret d’Alcaldia), informadors mediambientals hi realitzen tasques de seguiment, informació als usuaris, repartiment de bosses de recollida d’excrements i també fan la lectura del xip identificatiu del gos. A més, per mantenir l’espai en les màximes condicions d’higiene s’hi efectua un tractament de neteja específic i, mentre està obert, s’hi fa el seguiment de la qualitat de la sorra i l’aigua.

L’espai per a gossos té un aforament limitat de 100 persones i només hi poden accedir els animals amb xip i censats.Barcelona és pionera en el fet de ser una ciutat amiga dels animals, i creiem que aquest espai ha de ser un exemple de convivència entre la ciutadania i els animals“, ha explicat Eva Herrero, comissionada d’Ecologia. Un cop s’acabi la temporada, el consistori avaluarà el funcionament d’aquesta prova pilot.

A la resta del litoral de la ciutat segueix vigent la normativa reguladora establerta per l’Ordenança sobre protecció, tinença i venda d’animals que estableix que els gossos poden accedir lliurement a les platges excepte durant la temporada de bany. Consulta la normativa d’accés a les platges amb animals de companyia al web de banys i platges.

Més informació