La policia de barri ja actua a la meitat de la ciutat

Durant el mes de maig es desplegaran un total de 22 agents de la policia de barri als districtes de Ciutat Vella i Sants-Montjuïc, que esdevindran interlocutors més pròxims per al veïnat i el teixit comercial dels diferents barris. Amb aquest desplegament, la policia de proximitat de la Guàrdia Urbana ja està present en la meitat del territori, després que s'hagi implantat també a Nou Barris l'any passat i a Sant Andreu i Sant Martí, a principis del 2018.

03/05/2018 17:31 h

Ajuntament de Barcelona

El desplegament acabarà a principis del 2019 amb la posada en marxa de la policia de barri als districtes de Gràcia, Horta-Guinardó, les Corts, Sarrià – Sant Gervasi i l’Eixample. La policia de proximitat de Nou Barris, la primera que es va desplegar el mes de maig del 2017, ja ha treballat 134 casos i més de 500 incidents de convivència o seguretat.

El coneixement exhaustiu del territori i dels diferents actors permet al cos anticipar possibles conflictes i portar a terme una millor gestió i recuperació social quan es produeixen. La policia de barri actua de manera transversal amb la resta de serveis públics per oferir una resposta més adequada a les demandes i necessitats del veïnat, les associacions i els comerços de cada territori.

Per això, els agents han rebut formació especialitzada amb el guiatge d’un equip multidisciplinari per dotar-los dels coneixements, les eines i les habilitats necessàries que en potenciïn i n’ampliïn l’expertesa tant en el context relacional com en l’operatiu i el funcional.

La iniciativa s’emmarca en el Pla director de la Guàrdia Urbana, que adapta el servei del cos de policia barceloní a les noves necessitats de la ciutat i aposta per un model més pròxim, transparent i centrat en el territori.

Etiquetes associades a la notícia