La Salseta del Poble Sec manté l’esperit alegre i reivindicatiu

05/01/2015 09:00 h

Sants-Montjuïc TV

La Salseta del Poble Sec s’apropa ja a la quarantena, però manté el seu esperit jove i alegre. Recentment l’Ajuntament ha atorgat la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a aquesta banda per la seva contribució a la recuperació de la democràcia, la festa i els balls al carrer, un premi que els serà lliurat al principi del 2015.

Van tocar els primers compassos l’any 1977, en plena transició, amb la finalitat d’animar un acte electoral organitzat pel PSUC. I tot i que els temps han canviat, continuen omplint places i envelats d’arreu de Catalunya i farcint de crítica social les seves lletres.

El nom de La Salseta del Poble Sec fa referència al fet que, al començament, la majoria d’integrants del grup procedien d’aquest barri barceloní, on van començar a tocar. I pel que fa a la paraula salseta, el seu fundador i actual líder de la banda, Salvador Escribà, afirma: “És una paraula molt catalana que indica festa i animació, que és el que nosaltres volem crear amb les nostres actuacions.”

El 1986 els membres de la formació decideixen fer un pas endavant i muntar el seu propi segell discogràfic: Salseta Discos. Això no només els ha servit per impulsar els seus projectes i publicar més d’una dotzena de discos propis, sinó també per llançar la carrera musical de grups tan coneguts com Sopa de Cabra o Umpah-pah.

A sucar! és el darrer disc de La Salseta del Poble Sec, un treball amb 17 cançons noves de la banda i més de 70 minuts de música. Precisament ara estan gravant el videoclip de “Polka Misèria”, un tema d’A sucar! que critica el consumisme actual a ritme de polca.