La segona seu del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) s’ubicarà a l’Eixample

La Comissió de Govern del 21 de març va aprovar inicialment el projecte d’adequació del local situat al carrer de Muntaner, 200, al districte de l’Eixample, on s’ubicarà un nou Servei d'Atenció, Recuperació i Acollida (SARA). Serà el segon equipament de la ciutat especialitzat a atendre dones en situació de violència masclista, que ja disposa d’una seu a Nou Barris.

28/03/2024 12:52 h

Ajuntament de Barcelona

El projecte de reforma del nou equipament del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) té un pressupost de gairebé 1,77 milions d’euros, que serviran per adequar un espai de prop de 900 metres quadrats.

Al voltant de 415 metres quadrats es destinaran a espais d’atenció a les dones, on s’instal·laran sales d’atenció individual amb aïllament acústic per garantir la privacitat i zones d’activitats i atenció grupal. L’espai de treball del personal del centre ocuparà uns 340 metres quadrats i disposarà de despatxos, sales de reunions i un office.

Es preveu que les obres comencin a finals d’estiu del 2024 i acabin el setembre del 2025, i que el servei es pugui posar en funcionament a principis del 2026.

Què és el Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA)?

El SARA és un servei municipal d’atenció específica a dones, infants i adolescents que viuen  situacions de violència masclista. També ofereix suport a les persones de l’entorn proper i assessorament a professionals vinculats amb l’atenció a casos de violències masclistes. La tasca del servei es desenvolupa de forma majoritària amb intervencions d’atenció individualitzada i en grups.

Etiquetes associades a la notícia