La UPC ofereix orientació personalitzada als estudiants internacionals

08/10/2015 12:12 h

Marta Montal

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha posat en funcionament una experiència pilot anomenada “Salsa’m” per oferir als estudiants internacionals un suport personalitzat a través d’uns mentors.

Vídeo ‘La UPC ofereix orientació personalitzada als estudiants internacionals’

Durant el programa la tasca dels mentors consisteix a orientar els estudiants estrangers en l’àmbit acadèmic però també en la integració a la vida universitària i en la pràctica de la nova llengua. La mentoria té una durada d’un quadrimestre i a cada mentor se li assignen 2 estudiants.

És el cas de l’Helena, que estudia el màster en enginyera de camins, canals i ports. Ella va decidir sumar-se a aquest programa després d’haver estat d’Erasmus. “Allà tenien un programa d’acollida molt bo i em va semblar una oportunitat poder formar part del d’aquí”, ha explicat.

Un cop a la setmana es troba amb en Mathias, un dels estudiants que assessora. “A banda de l’idioma i de poder-los ajudar a classe, també els expliquem què poden visitar a la ciutat, on poden anar”, diu l’Helena. Una ajuda que els estudiants estrangers valoren molt positivament. “Crec que és una manera molt bona de conèixer gent de Barcelona”, ha afegit en Mathias, que prové d’una universitat noruega.

El projecte pilot s’ha posat en marxa en 4 escoles de la UPC, 3 a Barcelona i 1 a Terrassa, i l’objectiu és que es consolidi i s’estengui a tots els centres d’aquesta universitat. Actualment hi participen més de 330 alumnes: 224 estudiants estrangers i 111 estudiants de la UPC que els fan de mentors.

Més informació