L’Agenda 2030, protagonista del World Urban Forum

En la desena edició del World Urban Forum (WUF), que s’ha celebrat a Abu Dhabi, s’han signat la Declaració d’avaluació local voluntària i el document Cities for all Global Compact com a compromís amb el seguiment i compliment dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i per consolidar la posició de Barcelona entre les ciutats més accessibles. En les diferents sessions i taules de debat s’han tractat temes com la progressió de les revisions locals voluntàries dels ODS o com abordar la desigualtat mitjançant la cultura i la innovació.

11/02/2020 19:18 h

Ajuntament de Barcelona

La representació barcelonina ha compartit un estand amb la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Institut Català del Sòl (Incasòl).

En aquest espai s’han presentat cinc projectes per a la sostenibilitat i la millora de la governança a la ciutat, alineats amb l’Agenda Urbana de Catalunya: la zona de baixes emissions (ZBE), les estacions de càrrega de vehicles, les superilles, la iniciativa Districlima a la incineradora de Sant Adrià i la plataforma democràtica Decidim.

També s’ha impulsat la creació d’un grup per compartir coneixement durant el procés d’avaluació i implementació de l’Agenda 2030 per assolir els ODS en l’àmbit local. 

El WUF és un esdeveniment biennal que se celebra des del 2001 per analitzar la ràpida urbanització de la població a escala mundial i l’impacte que té en les comunitats, les ciutats, les economies, el canvi climàtic i les polítiques dels governs. 

Més de 450 ponents i 17.000 participants han assistit a aquesta edició del fòrum, convocat pel programa de les Nacions Unides per als Assentaments Humans (ONU-Habitat), amb el lema “Ciutats d’oportunitats: connectant cultura i innovació”.

Etiquetes associades a la notícia