Laia Palau, Medalla d’Or al Mèrit Esportiu

S’ha lliurat la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu a Laia Palau, jugadora de bàsquet, que va ser una referent en la disciplina i en el món de l’esport. Amb aquesta condecoració es premien la seva trajectòria, el seu compromís social i el seu comportament exemplar tant a dins com a fora de les pistes.

11/04/2023 20:35 h

Ajuntament de Barcelona

Laia Palau Altès és la jugadora del basquetbol català més reconeguda i amb la millor trajectòria esportiva de la història. Ha tingut un paper cabdal en la defensa i la promoció de l’esport femení i, específicament, del basquetbol femení.

Va ser internacional absoluta des del 2002, i capitana de la selecció espanyola des del 2014, amb la qual es va convertir en la jugadora amb més internacionalitats de la història. Va  aconseguir dotze medalles entre els tres grans campionats i es va proclamar tricampiona continental els anys 2013, 2017 i 2019, subcampiona mundial el 2014 i subcampiona olímpica el 2016.

El novembre del 2021 va anunciar que es retirava de la selecció espanyola, després de jugar 315 partits i guanyar 12 medalles de competicions de primer nivell.

Aquesta condecoració es va acordar amb la unanimitat de tots els grups municipals durant la sessió plenària del Consell Municipal celebrada el mes de setembre del 2022.

Etiquetes associades a la notícia