L’Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer de Barcelona (AFAB) commemora el Dia Mundial de l’Alzheimer amb activitats per a tota la Família

“Somriures pel record” és el lema escollit per l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Barcelona per la campanya d’informació i divulgació amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer

26/09/2018 09:38 h

barcelona.cat

L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Barcelona (AFAB) té entre els seus objectius prioritaris sensibilitzar el conjunt de la societat sobre la problemàtica que comporta l’Alzheimer i d’altres demències. Per fer-ho possible, amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, cada setembre organitza una sèrie d’actes commemoratius amb diverses activitats lúdiques i informatives per conscienciar la població, apropar la malaltia i demanar el suport de la societat.

Activitats per a tota la família.

  • El divendres 21 de setembre com cada any, traiem les taules petitòries al carrer per tota la ciutat per informar i recaptar fons destinats a l’ajut de les famílies.
  • El dissabte 29 de setembre tindrà lloc la tradicional festa solidària, que aquest any es trasllada al Parc de l’Estació del Nord per seguir gaudint de les actuacions i activitats per grans i petits.
  • El divendres 5 d’octubre a la Casa Golferichs tindrà lloc la conferència teatralitzada “El corazón no olvida”, una història que parla de l’Alzheimer.
  • El diumenge 21 d’octubre hi haurà un concert solidari al Palau de la Música catalana interpretat per la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona, dirigida per Carlos Checa.

Revisions de memòria GRATUÏTES

Al marge de les activitats divulgatives i lúdiques, durant tot el mes de setembre, l’AFAB durà a terme revisions gratuïtes per la detecció precoç de l’Alzheimer.

Dins d’aquest projecte es facilita l’accés a serveis de valoració neuropsicològica, posant a disposició del públic general eines de diagnòstic que puguin detectar possibles anormalitats en el funcionament cognitiu i poder remetre’ls a professionals mèdics i equips professionals.

Qui desitgi fer-se una valoració gratuïta de la salut del seu cervell pot posar-se en contacte amb l’AFAB al 93 412 57 46.

Què és AFAB?

L’AFAB va néixer el 1986 i va ser la primera AFA de l’Estat Espanyol, aportant el model que se seguiria a la resta de l’Estat. L’AFAB està integrada en una estructura mundial que comença per FAFAC (Federació Catalana d’AFA) i CEAFA (Confederació Espanyola). Aquestes pertanyen a Alzheimer Europe (AE), a la federació iberoamericana (AIB) i a la federació internacional, Alzheimer’s Disease International (ADI), que treballen en col·laboració amb la Organització Mundial de la Salut.

Els objectius d’aquesta estructura global són:

  • Reclamar a Administracions i Institucions les ajudes necessàries per tal de que els malalts i els familiars visquin la malaltia amb qualitat i dignitat.
  • Transmetre el capital de coneixement i la sensibilitat que es genera des del nivell local als organismes que treballen a nivell global
  • Sensibilitzar a les institucions, els mitjans de comunicació i la societat en general sobre el problema comú que suposa la demència.

 

Per més informació consulta el web de l’AFAB clicant aquí