Les casetes d’Encarnació seran una escola bressol, habitatge públic i zona verda

Les casetes del carrer de l’Encarnació i el seu jardí, en el qual hi ha una alzina bicentenària, seran equipaments i espai públic. La transformació es podrà fer gràcies a l’expropiació de la propietat, després que no s’hagi arribat a cap acord en les negociacions amb la propietat per a la compra d’aquest l’espai.

08/02/2019 16:35 h

Ajuntament de Barcelona

En concret, les dues casetes del carrer de l’Encarnació i l’alzina es preservaran, i l’espai es destinarà a una escola bressol, un espai verd i habitatge públic dotacional, d’acord amb les converses establertes amb el veïnat i les necessitats del barri.

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha explicat que la decisió es basa en la forta necessitat d’equipament públic de Gràcia, especialment entorn de l’habitatge i els equipaments educatius. “Els dos elements són una prioritat, però, a més, estem creant una nova plaça, un espai verd públic amb l’alzina bicentenària catalogada i la fisonomia de les casetes preservada, que és el que també volíem tots”, ha afegit.

L’expedient d’expropiació comportarà la modificació del planejament que permetrà, posteriorment, executar-la. Badia ha explicat que el procés de treball comença per poder dur a terme l’aprovació al Plenari del mes d’abril, i ha recordat que requerirà el suport de la resta de grups municipals.

Treball conjunt entre l’Ajuntament i el veïnat

Durant tres mesos la plataforma veïnal Salvem l’Alzina ha estat lluitant per recuperar aquest espai. La col·laboració entre l’entitat i l’Ajuntament va permetre iniciar la catalogació de l’alzina, fer una suspensió de llicències d’obres al districte i iniciar també la catalogació dels elements patrimonials de l’entorn.

La tasca de l’assemblea va ser clau, ja que va detectar dos preceptes legals —un de la Llei d’espais naturals de la Generalitat i un altre de l’ordenança municipal de medi ambient— que permetien retirar un permís d’obres que afectés un element natural protegit. Aquest punt d’inflexió va obrir un escenari més favorable per a la preservació de l’alzina i les casetes del carrer de l’Encarnació.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades