Les ciutats de Barcelona i Madrid s’alien en la lluita contra la contaminació atmosfèrica

La revisió de l’impost especial sobre carburants, eliminant tots els avantatges fiscals que afavoreixen la compra de vehicles dièsel i l’obligatorietat de la identificació dels vehicles en funció del potencial contaminant, són dues de la demandes

11/05/2017 10:00 h

aramirez

L’Ajuntament de Barcelona referma el seu compromís en lluitar contra la contaminació atmosfèrica i avançar en el seu Programa de mesures contra la contaminació, presentat el passat mes de novembre. L’aplicació de les 58 accions, treballades en el marc de la “Taula contra la Contaminació Atmosfèrica”, ha de permetre millorar la qualitat de l’aire de Barcelona en benefici de la salut i la qualitat de vida de la ciutadania.

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha declarat que “les ciutats no podem esperar més en la lluita contra la contaminació i les administracions hem de fer tot el que està a les nostres mans per evitar els greus problemes de salut que genera la contaminació”.

Sanz ha remarcat que l’Ajuntament no pot afrontar en solitari aquest repte i que necessita també de l’actuació dels municipis del seu entorn, l’actuació de la Generalitat de Catalunya i el suport de l’Estat.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Generalitat de Catalunya ja han presentat els seus respectius plans de treball i s’ha assolit un acord interinstitucional per a la millora de la qualitat de l’aire a la conurbació de Barcelona en una àrea que engloba fins a 40 municipis de la zona d’influència de la capital catalana, tal i com es va fer públic el passat mes de març. “Hi ha per primera vegada en molt de temps, una voluntat conjunta de fer un pas endavant en la lluita contra la contaminació atmosfèrica”, ha declarat Janet Sanz.

L’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Madrid, com a ciutats compromeses en la lluita contra la contaminació atmosfèrica, fan un seguit de demandes a l’Estat per tal que l’esforç de les polítiques municipals tinguin el seu suport i permetin fer front comú en aquesta lluita.

 

 

Més informació