Les dones, protagonistes de la segona edició del festival La Gran Pantalla

Demà torna el festival de cinema La Gran Pantalla, l’espai cinematogràfic dedicat a les persones grans, que enguany se celebra en línia per adaptar-se al context de la covid-19. La segona edició del festival dona protagonisme a la mirada de la dona, amb predomini de directores i personatges femenins.

05/07/2020 13:10 h

Ajuntament de Barcelona

La inauguració se celebra dilluns, 6 de juliol, als Cinemes Girona, en l’únic acte presencial del festival, mentre que els sis llargmetratges i els catorze curtmetratges es podran veure a través de la plataforma Filmin entre el 7 i el 17 de juliol.

A la ciutat, 90.000 persones de més de 65 anys viuen soles, i per poder acostar-les al format virtual, el festival ha creat una xarxa amb entitats i diferents canals d’ajuda. Aquestes entitats ja treballen en projectes relacionats, com ara VinclesBCN, que connecta aquests homes i dones en xarxa amb altres persones per pal·liar-ne la soledat.

Desmuntar els prejudicis i estereotips sobre les persones grans és precisament l’objectiu del festival La Gran Pantalla, que, a més del visionament de pel·lícules, inclou també les seccions Cinefòrums i Grans Debats, que es podran veure al mateix web del festival.

Etiquetes associades a la notícia