Les escoles bressol municipals reobren el 15 de juny amb grups reduïts

El 15 de juny, les 101 escoles bressol municipals reobren per tornar a acollir alumnes d’1 a 3 anys en grups reduïts. Aquesta decisió s’ha pres després que Procicat hagi acceptat la modificació del Pla marc d’obertura de centres educatius del Departament d’Educació, atenent les propostes plantejades per l’Ajuntament de Barcelona per flexibilitzar les mesures sanitàries i reconèixer la dificultat de mantenir permanentment la distància física.

08/06/2020 22:28 h

Ajuntament de Barcelona

La reobertura permet la recuperació d’un servei essencial per combatre els efectes adversos que ha provocat el confinament i el tancament d’escoles en molts infants i famílies.

Criteris de prioritat

Com estableix el Departament d’Educació, es donarà prioritat per accedir a les escoles bressol a les famílies amb progenitors que hagin de fer treball presencial sense poder flexibilitzar-lo o acollir-se a mesures de conciliació laboral i familiar. Un cop ateses aquestes famílies, es donarà prioritat d’atenció a infants de famílies en situació més vulnerable o monoparentals.

Mesures de seguretat

Per tal d’oferir les màximes garanties de seguretat i minimitzar la possibilitat de contagi, s’han definit unes instruccions a seguir:

  • Grups estables de cinc infants per aula.
  • Procurar planificar activitats que permetin mantenir les distàncies físiques en la mesura del possible i que utilitzin pocs materials.
  • Prioritzar espais a l’aire lliure, ben ventilats i amb bona neteja.
  • Dividir els espais comuns i el pati per tal de no creuar grups d’infants.
  • Definir itineraris interns al centre.
  • Organitzar entrades i sortides graduals dels infants.

Servei educatiu

El servei educatiu es reprèn del 15 de juny al 15 de juliol, en horari de dilluns a divendres de 9.00 a 15.00 hores, amb servei d’acollida de 8.00 a 9.00 hores. També s’hi inclou el servei de menjador d’esmorzar i de dinar, que ja es fa habitualment a la mateixa aula de l’infant, ja que es considera que és un element fonamental en la funció pedagògica durant l’educació infantil.

Bressol d’estiu

El curs s’acaba el 15 de juliol, però la majoria d’escoles bressol oferiran casals durant la segona quinzena de juliol, els coneguts com a bressol d’estiu. A més, algunes escoles treballen per allargar-los excepcionalment també durant el mes d’agost.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades