Les «Grades de joc» tornen al Canòdrom aquesta tardor

El Canòdrom vol esdevenir un equipament més jugable, on els nens i nenes sentin que tenen dret a l’espai públic. Cada tarda de dimarts, dimecres i dijous del 13 de setembre al 30 de novembre (excepte festius i els dies 18 i 19 d'octubre) de 17 a 19 h mantenim el servei de dinamització infantil a les grades del Canòdrom. A més, trobaràs activitats destacades per a infants i adolescents durant la tardor.

29/09/2023 13:49 h

Ajuntament de Barcelona

Setembre és sinònim de la tornada a l’escola, de retrobada amb els amics i les amigues, de benvinguda a la tardor, de canvis de temps… i amb la caiguda de les fulles, també ho fan les cartes i els píxels.

Les grades del Canòdrom s’omplen de nou de jocs, creativitats i dinàmiques per a infants fins a 12 anys acompanyats que vulguin desconnectar, jugar i aprendre amb les seves famílies i amistats. L’activitat busca impulsar la vida del barri del Congrés i Els indians i de tota la ciutat.

Grades de joc per un espai més jugable

El Canòdrom vol esdevenir un equipament més jugable, on els nens i nenes sentin que tenen dret a l’espai públic. Per això, cada tarda de dimarts, dimecres i dijous del 13 de setembre al 30 de novembre (excepte festius i els dies 18 i 19 d’octubre) de 17 a 19 h mantenim el servei de dinamització infantil a les grades del Canòdrom.

Les activitats són dirigides per professionals amb activitats enfocades a infants fins a 12 anys acompanyats que els ajudin a treballar diferents temàtiques. A través de propostes obertes i gratuïtes, les tardes de tardor són per trobar-se i descobrir, per exemple, quines han estat les contribucions de les dones a la ciència i la tecnologia o com podem millorar la vida creant vincles saludables a través de la tecnologia, l’art, el respecte i la creativitat.

Els nens i nenes, acompanyats per les seves famílies o persones cuidadores, gaudiran d’un entorn jugable i inclusiu per aprendre a desenvolupar-se en llibertat. Vine a jugar a les #GradesObertes!

Informació pràctica

  • Del 13 de setembre al 30 de novembre (excepte festius i els dies 18 i 19 d’octubre)
  • 17 a 19 h | dimarts, dimecres i dijous.
  • Per a infants fins a 12 anys acompanyats.

Altres activitats a les «Grades obertes»

La programació cultural de tardor a les «Grades obertes» ve carregada de més activitats educatives i tecnològiques per aprofundir en la robòtica educativa o aprendre gaudint en família, destinada a infants fins a 12 anys.

Dijous 21 de setembre – 20 de novembre 2 d’octubre, 17.30 a 19 h

Jo, robot: Tastet per endinsar-te al món de la robòtica i programació (setembre-novembre 2023)

T’agradaria apropar-te al món dels videojocs, programar un robot o convertir fruites en un instrument musical (sí, això últim també)? Aprèn-ne utilitzant eines com l’Scratch, els MakeyMakey, els mBot o l’Arduino, juntes o per separat.

Descobreix la programació i la robòtica d’una manera diferent. Cada dijous, fes un tastet i endinsa’t al món de la robòtica i la programació.

  1. Scratch: introducció a la programació per blocs.
  2. MakeyMakey: la unió entre la programació i el món real.
  3. Mblock + Mbot: programem el nostre robot per a resoldre situacions quotidianes.
  4. Arduino: programació i creació d’un prototip electrònic.

Taller dirigit a joves d’entre 10 i 12 anys. Inscripcions obertes.

Dimarts 26 de setembre, 17 a 19 h

Tarda de jocs: L’aventura d’en Gobo

El coet del Gobo s’ha quedat sense combustible i necessita ajuda per omplir el dipòsit i poder tornar al seu planeta. Ho aconseguirà? Activitat de robòtica i programació, on l’objectiu és cooperar i no competir.

L’aventura d’en Gobo és una activitat de curta durada pensada per introduir-se al món de la tecnologia educativa. Inscripcions obertes.

Dilluns 2 d’octubre, 17 a 20 h

Exposició «La Ciutat de la Desinformació»

A la Ciutat de la desinformació mai saps què és veritat i què és mentida. O sí? Explora la ciutat, recorre cada racó i camina per un laberint de notícies infinites per aprendre a identificar i combatre les fake news.

En aquesta exposició, viatja de la pantalla al món físic: descobreix els diferents tipus d’informació oculta darrere de cada edifici de la Ciutat de la desinformació i l’impacte que la desinformació pot tenir en la nostra societat i en les nostres vides. Uneix-te a la lluita contra les notícies falses! Entrada lliure sense inscripció prèvia.


Dimarts 3 d’octubre, 17 a 19 h

Escape Room: STEM Secret Agency

Benvingudes al Canòdrom, agents secretes de STEM. Us esperàvem. Les portes del Canòdrom s’han tancat, i només teniu 45 minuts per resoldre l’enigma, desxifrar els missatges i trobar la solució.

Per sort, no estareu soles. Comptareu amb l’ajuda d’algunes de les ments més brillants de la història: Ada Lovelace, Margarita Salas, Ángela Ruiz Robles o Hedy Lamarr en són només unes poques. Us atreviu a entrar? Activitat per a infants i joves a partir de 8 anys acompanyats. Inscripcions obertes.

Dimarts 10 d’octubre, 18 a 19.30 h

Addicció a la primera pantalla? Taller per a famílies amb infants entre 0 i 6 anys

Cada vegada hi ha més veus de l’àmbit mèdic, psicològic i educatiu que adverteixen dels riscos de la sobreexposició dels infants a les pantalles. Tanmateix, en el dia a dia les pantalles s’entenen cada cop més com a «canguratge electrònic».

En aquesta sessió adreçada a famílies amb infants d’entre 0 a 6 anys, la pedagoga Anna Ramis ens mostra dades sobre les lesions o limitacions al desenvolupament infantil que pot causar l’excessiva exposició a les pantalles en infants, sobretot abans dels 3 anys, i durant la infància. Així consolidem algunes competències bàsiques per millorar la qualitat de vida dels infants.

Anna Ramis és mestre i pedagoga. Recentment, ha impulsat la generació i difusió del Manifest Infància i Pantalles, presentat al Canòdrom el maig de 2022.

*Amb servei de canguratge gratuït. Si no hi ha prou demanda, el Canòdrom avisarà de la cancel·lació de servei 48 h abans de l’activitat. Inscripció prèvia.


Dimarts 21 de novembre, 17 a 19 h

Tarda de jocs: Tres, dos, un… revolució!

Els jocs, com qualsevol creació cultural, tenen una intenció i unes conseqüències: amb ells podem perpetuar desigualtats o crear noves realitats. Us convidem a jugar amb mirada crítica i feminista a jocs com Nobel run, Little Office, Cuentos de buenas noches para niñas rebeldes i més!

Vens a jugar? Sessió de jocs de taula feministes a càrrec de Revolúdica. Els infants majors de 5 anys han de venir acompanyats d’una persona adulta. En el cas dels joves a partir de 12 anys no és necessari l’acompanyament d’adult. Inscripcions obertes.

 

Etiquetes associades a la notícia