Les jornades de remunicipalització posen les bases per a la millora dels serveis públics

02/12/2016 11:27 h

Ajuntament de Barcelona

Les jornades “Remunicipalització, reptes i oportunitats”, celebrades al Centre de Convencions Internacional de Barcelona, van aplegar més de quatre-centes persones amb l’objectiu de reflexionar des d’un punt de vista teòric i pràctic sobre la remunicipalització de serveis i per afrontar els reptes de futur que es plantegen.

Segons el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, “ens trobem en un moment de desmitificació dels processos de privatització que han impulsat les administracions públiques durant els últims anys”. Un model que, segons Pisarello, no ha demostrat que fos eficaç, perquè “no es percep una millora en la qualitat ni en el preu econòmic”. I ha afegit: “La remunicipalització millora la qualitat del servei, abaixa els preus i permet una gestió més directa i transparent.”

El regidor de Presidència, Eloi Badia, ha destacat durant el debat que a l’Ajuntament de Barcelona, en els darrers deu anys, s’havia produït un decrement de la plantilla i que, paral·lelament, la despesa destinada a externalitzacions havia crescut. Per aquest motiu, es va posar en marxa el Pla de recursos humans, que entre altres objectius vol dotar de recursos humans àmbits essencials de l’Administració.

La jornada, celebrada l’1 de desembre, ha estat organitzada per l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i el Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de Catalunya (CSITAL). Així, s’ha obert el debat i la reflexió sobre la gestió de serveis públics com l’aigua, l’electricitat o les escoles bressol.

Consulta aquí les presentacions dels ponents:

José Esteban Castro, Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas (CONCET), Argentina.
Eloi Badia, regidor de Presidència i d’Aigua i Energia de l’Ajuntament de Barcelona.
José Manuel Martínez Fernández, vicesecretari general de l’Ajuntament de Valladolid.
Albert Solé i Benito, director de Serveis Jurídics de l’Ajuntament de Barcelona.
David Hall, Public Services International Research Unit, Universitat de Greenwich.
Gerència de Recursos Humans i Organització, “Internalització de serveis a l’Ajuntament de Barcelona”.
Maria Petra Sáiz Antón, interventora de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i presidenta del CSITAL de Catalunya.

Notícies relacionades