Les obres de la Sagrada Família ja tenen llicència

Regularitzades les obres de la Sagrada Família després de 130 anys sense llicència. La concessió forma part de l’acord històric amb la basílica, que també inclou una aportació del temple de 36 milions d’euros en deu anys per millorar el transport públic, l’urbanisme i els serveis municipals dels entorns.

07/06/2019 15:14 h

Ajuntament de Barcelona

La Comissió de Govern ha aprovat concedir una llicència de gran rehabilitació amb augment de volum i execució d’obres per regularitzar la construcció de la Sagrada Família, que des del 1885 s’executava sense permís.

La concessió estableix un sostre màxim edificable de 53.495 metres quadrats i preveu dues plantes de soterrani. La llicència afecta la parcel·la que ocupa actualment la basílica, però no inclou el projecte d’escalinata d’accés a la façana de la Glòria pel carrer de Mallorca, que s’estudiarà en una comissió de treball amb el patronat, el veïnat i les entitats.

El patronat pagarà 4.627.074 euros per l’impost de construcció i la taxa de llicència de les obres, que es preveu que acabaran l’any 2026.

Ús religiós i cultural

També s’han tramitat els permisos d’activitat de la Sagrada Família, que estableixen que l’ús principal del temple és el de centre de culte visitable, amb horaris diferents per als actes litúrgics i les visites, i amb un espai de museu.

S’hi inclou també la sagristia, oficines i tallers de manteniment i una superfície màxima de 378 metres quadrats per a l’establiment comercial, que només pot vendre productes relacionats amb el temple i tindrà accés exclusivament des de l’interior de la basílica.

Corresponsabilitat en l’espai i els serveis públics

L’acord històric per regularitzar les obres i l’activitat de la basílica també inclou una aportació del temple de 36 milions d’euros en deu anys per millorar el servei d’autobús, l’accessibilitat al metro, l’urbanisme i els serveis municipals del barri. L’objectiu és protegir-ne la vida veïnal, reduir l’ús intensiu de l’espai públic i la mobilitat i millorar la gestió de la massificació turística.

Etiquetes associades a la notícia