L’Escola Sant Felip Neri serà pública el curs vinent

La incorporació de l’Escola Sant Felip Neri a la xarxa pública servirà per incrementar l’oferta d’educació pública a Ciutat Vella, responent, així, a les reivindicacions fetes els darrers mesos per part de la titularitat, de les famílies del centre i del barri. Amb aquesta integració ja seran set els centres educatius de Barcelona que s’han incorporat a la xarxa pública des de l’entrada en vigor del Decret llei 10/2019, de 28 de maig.

08/11/2022 18:30 h

Ajuntament de Barcelona

El 5 de maig de 2021 la Fundació Privada Torras i Bages va sol·licitar formalment la integració de l’Escola Sant Felip Neri a la Xarxa de Centres Públics, i es va aprovar a causa de la necessitat d’augmentar l’oferta pública a la zona educativa del districte de Ciutat Vella. Així es dona resposta a la demanda creixent de places públiques de les famílies del districte en els darrers anys.

La titularitat del centre educatiu, la propietat de les instal·lacions i el Consorci d’Educació han arribat a un acord per al lloguer dels espais per poder continuar amb el projecte integrat dins de la xarxa pública.

Aquesta serà la setena ocasió en què un centre concertat s’incorpora a la xarxa pública a Barcelona, després que el curs 2020-2021 s’hi incorporés el Col·legi Immaculada Concepció, actualment anomenat Institut Escola Eixample, el curs 2021-2022 quatre escoles de la Fundació Vicenciana i el curs 2022-2023 l’Institut Escola Eixample.

Una escola amb història

L’Escola Sant Felip Neri va néixer l’any 1959, al cor del barri Gòtic, quan el pare Serafí Alemany Esteve la va crear amb la finalitat de formar els infants i joves en la dimensió personal i social. A partir de l’any 1982 se’n va fer càrrec la Fundació Privada Torras i Bages amb la voluntat de continuar i consolidar la tasca per a la qual havia estat creada.

El centre està situat en unes instal·lacions propietat de la Congregació de l’Oratori de Sant Felip Neri de Barcelona, i és una escola d’una única línia amb 331 alumnes matriculats aquest curs 2022-2023 i que inclou les etapes de segon cicle d’educació infantil (66 alumnes), primària (147) i secundària (118).

Les instal·lacions del centre actualment i en el futur

L’escola disposa d’un espai de 2.103 m2 distribuïts en dos edificis, un d’infantil i primària, de dues plantes amb entrada per la plaça de Sant Felip Neri, 6, i un de secundària, de quatre plantes amb accés pel carrer de la Palla, 10.

Està previst fer una sèrie d’actuacions per assegurar els aspectes de seguretat i evacuació dels edificis, amb una inversió total d’1.500.000 euros finançats al 50% pel Departament d’Educació i l’Ajuntament. Es preveu que les obres comencin el 2023 i s’acabin el 2024.

 

 

Etiquetes associades a la notícia