L'habitatge i l'ocupació de qualitat seran centrals en l'Estratègia d'inclusió social

L’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva ha celebrat avui dimecres l'assemblea anual amb l'objectiu d'acabar de definir els aspectes clau de l'Estratègia d’inclusió social i de reducció de les desigualtats de Barcelona. L'habitatge i l'accés a l'ocupació de qualitat i inclusiva són dos dels eixos principals d'aquest document compartit amb les entitats, que ha d'estar enllestit, segons les previsions, abans d'acabar l'any.

29/03/2017 16:41 h

Ajuntament de Barcelona

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha afirmat que la voluntat és que aquesta estratègia compartida sigui un salt de paradigma que vagi més enllà d’un mandat, tot i reconèixer les aportacions del pla d’inclusió social anterior. Es pretén que el document compartit amb les entitats socials, els col·legis professionals, les universitats, les organitzacions empresarials, els veïns, els sindicats i les patronals, tingui vigència durant un període de deu anys.

Prevenir la segregació urbana i les dinàmiques d’expulsió i garantir la perspectiva de gènere són fonamentals per combatre les desigualtats, que segueixen tenint una dimensió clara de classe, gènere i origen. A més, la crisi ha fet aparèixer nous factors d’exclusió i ha erosionat els mecanismes de protecció social, cosa que fa necessària, segons l’Acord Ciutadà, la modificació de les estructures socials i econòmiques actuals.

Els temes clau que s’han definit en grups de treball diversos durant l’assemblea i que han estat detectats prèviament per les diferents xarxes d’acció que té l’Acord Ciutadà, són:

L’educació, la cultura i els esports com a facilitadors per créixer dins de la ciutat.

– L’accés imprescindible a l’habitatge i altres necessitats fonamentals.

– La garantia d’una ocupació de qualitat i inclusiva.

– Com es pot donar suport a l’autonomia, valorar les diferències i construir la comunitat.

L’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, que l’any passat va celebrar el desè aniversari, aplega 649 entitats, empreses i institucions de la ciutat.