L’Hora del Codi aterra a Barcelona

En el marc de l’acord entre Barcelona Activa i l’entitat sense ànim de lucre Code.org, per contribuir a eliminar la bretxa d’informació que hi ha al voltant de les ciències de la computació, es crearà un esdeveniment de l’Hora del Codi. Es tracta de la iniciativa educativa internacional més gran del món per estimular l’aprenentatge de la programació, fins i tot en persones sense coneixements previs. L’activitat pretén promoure habilitats i conceptes de la programació, així com fer universal la possibilitat d’aprendre codi amb continguts en català, gratuïts i oberts.

14/12/2022 14:41 h

Ajuntament de Barcelona

L’Hora del Codi tindrà lloc a Barcelona el març del 2023. L’activista Malala Yousafzai, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, l’expresident nord-americà Barack Obama, entre d’altres, ja hi han participat. A Barcelona hi participarà el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni.

També ha començat el treball de camp per a l’Observatori sobre les Ciències de la Computació a Barcelona, una investigació qualitativa i quantitativa que pretén tenir una imatge clara del coneixement que té la societat sobre aquesta matèria, la importància que s’hi atorga o les barreres que s’han de trencar per fer que s’estengui de manera definitiva l’aprenentatge d’aquesta matèria fonamental per a infants i joves.

Code.org va sorgir fa 20 anys als Estats Units per potenciar la formació en les competències STEM en la infantesa. Actualment més de 67 milions d’estudiants i 2 milions de docents tenen comptes a la seva plataforma.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades