L’índex comú de preus de lloguer, cada cop més a prop

24/02/2017 15:51 h

Ajuntament de Barcelona

Generar un indicador de preus de lloguer a la ciutat de Barcelona que tingui en compte la localització, la dimensió dels pisos, l’estat de conservació i els contractes d’arrendament anteriors és l’objectiu compartit de diverses administracions públiques, institucions i operadors de lloguers. Aquests organismes s’han reunit per debatre la situació i establir unes regles de joc que permetin orientar els increments dels preus de manera raonable i equilibrada.

La primera reunió tècnica per començar a elaborar l’índex de referència de preus de lloguer, celebrada divendres, 24 de febrer, és un pas endavant per revertir la tensió que existeix entre els preus actuals de lloguer a la ciutat i els salaris de la població.

A la reunió han assistit, a banda de representants de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, representants de les entitats següents:

Àrea Metropolitana de Barcelona
Barcelona Regional
Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona
Col·legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona i Província
Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona
Fundació Habitat3
Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya
Observatori DESC
Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona
Idealista
Habitaclia
AirB&B
Fotocasa
Yaencontré
Promo Consultors
També hi han participat diversos experts de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB), Gestors d’Habitatge Social de Catalunya (GHS), Universitat de Barcelona (UB), Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Universitat Complutense de Madrid (UCM) i Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP).

El treball col·lectiu per arribar a un índex comú concreta tant la iniciativa que l’Ajuntament de Barcelona va posar sobre la taula fa mesos com l’anunci de la Generalitat de Catalunya per aprovar una llei d’arrendaments urbans.

Més informació