Lleuger descens del nombre d’abandonaments d’animals i d’adopcions al CAACB

Durant el primer semestre de l’any s’han adoptat 270 animals de companyia al Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Barcelona (CAACB), 145 gossos i 125 gats. Es tracta d’una xifra similar a la de l’any passat, però hi ha hagut menys entrades d’animals al CAACB, fet que indica que s’han abandonat o perdut menys animals.

14/08/2023 12:23 h

Ajuntament de Barcelona

A l’estiu hi ha un augment d’entrada de gats al centre perquè és quan neixen les cries. És important promoure’n les adopcions ràpidament i trobar cases d’acollida per als lactants en aquests primers moments de vida. En canvi, l’entrada de gossos és estable durant tot l’any.

Els animals han de portar el xip identificatiu perquè se’ls pugui retornar als seus propietaris, i molts dels que entren al centre d’acollida no el porten.

Actualment al CAACB, més enllà del constant flux d’entrades i sortides, de mitjana hi ha acollits uns dos-cents gossos, la majoria de races considerades potencialment perilloses (GPP), i uns noranta gats.

Adoptar un animal és un acte de responabilitat i és important pensar abans de forma responsable quin s’escollirà, tenint en compte el tipus d’animal, la mida, el pèl, l’edat i el sexe. Més informació sobre el procés d’adopció: https://ajuntament.barcelona.cat/benestaranimal/ca/adopcio 

Més informació

Etiquetes associades a la notícia