Mampares de seguretat als busos per minimitzar el risc de contagi

L'objectiu és la protecció del personal del servei de bus donat que progressivament anirà incrementant l'oferta d'acord amb l'augment de la mobilitat. Les mampares permetran que novament es pugui accedir per la porta del davant i així controlar l'aforament que permeti mantenir les distàncies de seguretat entre les persones.

07/05/2020 13:05 h

Ecologia Urbana

Amb l’objectiu de protegir i oferir més seguretat a les persones conductores d’autobusos municipals i supramunicipals davant de possibles contagis de la Covid-19, els principals operadors del servei de bus, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), han començat a instal·lar mampares de protecció a les flotes.

A mesura que avanci el procés de desconfinament progressiu, la demanda i l’oferta de transport públic aniran augmentant també, de manera que és necessitarà extremar encara més les mesures de protecció del personal.

Cal tenir en compte que les persones conductores d’autobusos estaran més exposades al contacte amb altres persones, de manera que les mampares serviran per incrementar-ne la seva protecció.

Durant tot el període de la crisi sanitària, el transport públic col·lectiu és un servei bàsic que s’ha mantingut actiu, adaptant constantment l’oferta a la demanda, per assegurar la mobilitat a les persones en aquells supòsits inajornables i mantenir el ratio d’ocupació establert per les autoritats sanitàries.

Sistemes de protecció a llarg termini

Fins al moment, la protecció del personal s’ha fet amb sistemes provisionals, obligant el passatge a entrar i sortir dels vehicles per la porta del darrera, i aïllant la zona de conducció amb cintes que hi impedien el pas del passatge.

Ara, però, la instal·lació de mampares de seguretat suposa una solució a llarg termini, donat que l’accés ja es podrà fer per la porta del davant facilitant així el control de l’aforament permès per mantenir les mesures preventives de seguretat. 

La setmana passada es va iniciar la instal·lació de les primeres mampares als autobusos metropolitans (AMB) i es preveu que en el termini d’un mes tota la flota, formada per un total de 758 autobusos, ja estarà equipada amb mampares.

Pel què fa a la flota de TMB, la instal·lació de mampares fixes s’aplicarà a tota la flota, integrada per 1.140 unitats de diferents dimensions.

FONT: TMB

Etiquetes associades a la notícia