Proposeu-vos un repte solidari, el podeu assolir en equip!

04/01/2017 13:13 h

Redacció

Ha començat el període d’inscripcions a la Magic Line Sant Joan de Déu, que té l’objectiu de recaptar fons per a les persones més vulnerables. La mobilització reuneix cada any més de deu mil persones, i el cent per cent de la recaptació es destina a programes dels àmbits del sensellarisme, la discapacitat intel·lectual, la salut mental, la dependència i la infància hospitalitzada, entre altres.

Falta poc per a la quarta edició de la Magic Line Sant Joan de Déu, i els equips ja s’hi poden inscriure per participar en un repte solidari únic a la ciutat. Els equips, formats per entre cinc i vint persones, duen a terme diverses accions per obtenir fons i assolir un repte solidari i, també plegats, participen el 5 de març en la caminada, que concentra cada any més de deu mil persones a favor dels que ho necessiten més.

La mobilització que realitzen els equips durant els mesos previs a la caminada es tradueix cada any en més de tres-centes activitats solidàries i la implicació d’un centenar d’empreses i institucions. Tots els fons que recapten els equips es destinen als programes socials de Sant Joan de Déu i a entitats properes, que ofereixen, per exemple, ajuts socials, pisos d’inclusió, teràpies complementàries, cooperació internacional i recerca. També afavoreixen els col·lectius amb què treballa la institució, en els àmbits del sensellarisme, la salut mental, la discapacitat intel·lectual, la dependència i la infància hospitalitzada.

La caminada del 5 de març és no competitiva, i es poden escollir diversos recorreguts, de 10, 15, 20, 30 i 40 quilòmetres. Tots comencen a Nou Barris, creuen Collserola, inclouen un descans a Montjuïc i acaben al “Concert per a la inclusió”, una festa solidària que té lloc a la plaça de la Catedral. El concert farà pujar a l’escenari persones en risc d’exclusió i artistes de renom, que hi col·laboren per oferir una proposta cultural irrepetible.

Des de l’any 2014 la Magic Line Sant Joan de Déu ha recaptat uns 600.000 euros, que s’han destinat a una cinquantena de programes socials. A més, l’esdeveniment incorpora en l’organització les persones dels col·lectius que atén, les quals hi participen com a voluntaris el dia de la caminada, formant part dels equips i dinamitzant activament el recorregut i la festa final.