Més de 3.000 afectats de leucèmia surten al carrer a donar veu a la malaltia en el Dia dels Imparables

L' Ajuntament de Barcelona dona suport a El Dia dels Imparables que es va celebrar el 16 de juny, com a punt de partida de la Setmana contra la Leucèmia (21-28 de juny)

22/06/2018 13:21 h

barcelona.cat

El dissabte, 16 de juny, més de 3.000 afectats de leucèmia han sortit al carrer per sensibilitzar la societat sobre la leucèmia i altres càncers de la sang. Aquesta acció representa el tret de sortida d’una setmana molt especial: la Setmana contra la Leucèmia, que cada any se celebra entre el 21 i el 28 de juny.

Des de fa vuit anys, la Fundació Josep Carreras organitza aquesta gran mobilització de pacients i expacients que surten al carrer per donar veu a la malaltia i per dir que són IMPARABLES contra la leucèmia i altres malalties oncològiques de la sang. Més de 3.000 aquest any en 80 ciutats espanyoles.

Per segon any consecutiu, l’acció està emmarcada dins la campanya de sensibilització #PonleFecha, que pretén posar el focus en la importància de la investigació per proposar, de forma simbòlica, una data de curació per a la leucèmia. ”La leucèmia es curarà. Ajuda’ns a decidir quan” és el lema directe i contundent amb el qual interpel·la la societat. Malgrat totes les possibles respostes, només n’hi ha una de vàlida: DEMÀ. I aquest demà només s’aconseguirà invertint més recursos en recerca científica.

Sobre la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia

La Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia va néixer el 1988 amb la intenció de contribuir a trobar una curació definitiva per a aquesta malaltia. Els seus esforços se centren en tres àrees bàsiques: la investigació científica, portada a terme des de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras; la gestió del Registre de Donants de Medul·la Òssia (REDMO) a Espanya, i la millora de la qualitat de vida dels pacients.