Més habitatge públic a Nou Barris

En marxa les obres d’un edifici de 67 pisos protegits, on podran viure unes 160 persones, al carrer de Palamós, al barri de la Trinitat Nova. Aquesta és la segona promoció que comença les obres en pocs dies a Nou Barris, on, durant el 2021, es durà a terme la construcció de més de 350 habitatges.

29/04/2021 17:03 h

Ajuntament de Barcelona

L’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació (IMHAB) adjudicarà els 67 pisos en règim de dret de superfície i les persones adjudicatàries n’adquiriran la propietat per un període de 75 anys, amb un preu molt per sota del de mercat; es garanteix així la propietat pública del sòl. La inversió municipal és de 9,6 milions d’euros, i la previsió és que les obres estiguin enllestides el primer trimestre del 2023.

L’edifici tindrà una planta baixa i cinc plantes d’habitatges, amb pisos de dos i tres dormitoris, de 69 i 79 metres quadrats, respectivament. A més, cinc d’aquests pisos seran adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

L’edificació es projecta mitjançant l’agregació d’una tipologia cruciforme, i permet la relació dels habitatges amb l’exterior de manera ininterrompuda. A més, el projecte té especialment en compte les mesures d’estalvi energètic, el respecte al medi ambient i l’increment del confort, amb ventilació creuada al cent per cent dels habitatges, assolellament directe a totes les sales d’estar a l’hivern, increment de l’aïllament a les façanes i màxim aprofitament de la llum natural, entre d’altres.

Més de 350 habitatges públics al districte

Actualment hi ha en marxa tres promocions més d’habitatge públic protegit a Nou Barris. Es tracta d’una promoció de 47 habitatges dotacionals a Torre Baró, prevista per a la segona meitat del 2022, del cohabitatge a càrrec de la cooperativa Sostre Cívic del Pla dels Cirerers, amb 29 habitatges més que s’acabaran de construir a finals d’aquest any, i de la promoció de 31 habitatges de lloguer a Torre Baró, prevista per al primer trimestre del 2023.

També està previst que durant aquest 2021 comencin les obres de dues promocions més al barri de la Trinitat Nova, amb un total de 179 habitatges de lloguer i de dret de superfície. En total, el parc d’habitatge protegit al districte de Nou Barris s’incrementarà en 353 habitatges, on podran viure unes 880 persones.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades