La plaça de Sants es prepara per a l’arribada del bus H10

La nit de divendres a dissabte s'implanta la nova parada d'origen i final de la línia H10 d'autobusos a la plaça de Sants, on ara hi ha l'estació de Bicing. El proper 26 de novembre es posen en funcionament les cinc últimes línies de la nova xarxa de bus i la ciutat es posa a punt amb 11 nous quilòmetres de carril bus per millorar la fluïdesa de la xarxa i la seguretat viària. A Sants-Montjuïc, les novetats d'aquesta darrera fase són l'arribada de l'H10 a la plaça de Sants i la implantació de la nova línia V1, que recorrerà la riera Blanca.

14/11/2018 18:13 h

Mupert

Per tal d’acompanyar la culminació de la nova xarxa de bus i afavorir la seva velocitat comercial, aquesta darrera fase inclou també diverses actuacions encaminades a millorar la infraestructura per a la circulació dels autobusos a la ciutat. Es tracta de la col·locació de nous semàfors específics per al bus, la programació de les fases i actuacions complementàries de senyalització horitzontal i vertical; cruïlles semafòriques, renovació de paviment, encaminaments de vorera i condicionament i enrasat d’escocells en l’àmbit de les parades per millorar l’accessibilitat. A més, tota la ciutat es posa a punt amb 11 nous quilòmetres de carril bus.

Les obres que es duen a terme aquests dies a la plaça de Sants tenen com a objectiu facilitar que els busos de la línia H10 hi puguin arribar pel passeig de Sant Antoni, fer la parada del final de línia i girar cua pel carrer de Sants i la continuació del d’Olzinelles per tornar cap a l’Eixample novament pel passeig de Sant Antoni. La nit del 16 al 17 de novembre s’implantarà el nou tram de carril bus a la plaça de Sants, entre Joan Güell i Galileu, i això implicarà la retirada de l’estació de Bicing.

D’altra banda, al límit del districte de Sants-Montjuïc amb l’Hospitalet de Llobregat, la darrera fase de la implantació de la nova xarxa de bus comportarà la posada en marxa de la línia V1 entre el barri de Granvia Sud de l’Hospitalet i l’avinguda d’Esplugues, a Pedralbes. El recorregut de 14 quilòmetres de la nova línia creua l’avinguda Diagonal, passa per la Ciutat de la Justícia i s’endinsa a l’Hospitalet.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades