Més protagonisme de les ciutats en la definició de la nova Europa

El segon tinent d'alcaldia de l'Ajuntament, Jaume Collboni, s'ha entrevistat aquest dilluns al matí a Brussel·les amb la comissària de Política Regional, Corina Cretu, en el marc d'un viatge de tres dies a la capital comunitària per reclamar més protagonisme de les ciutats en la planificació del desenvolupament econòmic de la Unió Europea. Demà, Collboni es trobarà amb el comissari d'Afers Econòmics i Financers, Fiscalitat i Duanes, Pierre Moscovici.

10/07/2017 16:38h

Redacció

Durant la reunió amb la comissària europea, el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació ha advocat perquè “Barcelona recuperi com havia fet històricament la reclamació del paper que han de tenir els poders locals en la definició de la nova Europa”. Jaume Collboni ha reivindicat la importància d’impulsar el Corredor Mediterrani des de les institucions europees, “per potenciar una connectivitat que és bona per a Catalunya, per a l’Estat i per a totes les regions, i per potenciar el que ja és un pol de desenvolupament econòmic de primera magnitud al sud d’Europa”.

El responsable municipal s’ha entrevistat també amb Karl-Heinz Lambertz, primer vicepresident del Comitè de les Regions, que dimecres assumirà la presidència d’aquest organisme. Durant la reunió el tinent d’alcaldia ha proposat tractar de forma compartida els reptes de l’economia col·laborativa i les plataformes de lloguer d’habitatges per fer un front comú de ciutats i regions per una regulació europea en aquest àmbit.