Més recollida selectiva i menys residus a Sarrià

Des que es va a implantar el sistema porta a porta al nucli antic de Sarrià, fa dues setmanes, la recollida selectiva de residus ha augmentat d’un 19% a un 54%, que representa un 18% més que la mitjana de la ciutat.

07/03/2018 20:29 h

Ajuntament de Barcelona

La recollida de la matèria orgànica és la fracció de residus que més ha augmentat, la qual s’ha multiplicat per deu. S’ha passat de recollir-ne 700 quilograms a més de 7.000 kilograms setmanals. Globalment, les primeres setmanes del sistema porta a porta s’han recollit 15.318 quilograms de residus —orgànics, plàstics i metalls, paper i cartró i vidre—, més del doble dels residus recollits amb el sistema de recollida anterior.

Durant aquesta fase inicial s’ha observat que els veïns han complert més els horaris de recollida, i el nombre de bosses dipositades al carrer fora d’aquests horaris s’ha reduït un 26% al llarg de la segona setmana de funcionament del sistema. Amb l’objectiu d’augmentar la participació del veïnat i millorar l’eficiència del nou sistema de recollida, es mantindran al barri tant els informadors ambientals com el punt d’informació situat a la seu del Districte.

També es reforçarà la sensibilització sobre la recollida de residus amb diferents tallers educatius i l’ús d’adhesius que identifiquen les bosses dipositades fora dels horaris de recollida, i es treballarà conjuntament amb el programa Radars, de Drets Socials, per ajudar les persones grans que viuen soles a separar els residus.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades