Reformats els jardins de Mossèn Costa i Llobera

La gran col·lecció de cactus i plantes crasses que caracteritza els jardins de Mossèn Costa i Llobera és la mateixa; però qui a partir d’aquest dilluns, 15 de juny, passegi per aquest espai verd de la vessant marítima de la muntanya de Montjuïc, ho farà a través d’accessos i camins renovats durant un any d’obres.

12/06/2020 08:00 h

Mupert

L’accés principal als jardins des de Miramar s’ha desplaçat uns metres, se n’ha retirat la tanca i s’ha instal·lat una porta i unes escales noves, així com noves baranes tant aquí com a l’antiga escala rampa. La plaça de les cactàcies està delimitada amb una nova tanca de filferro i la de la pèrgola estrena paviment i unes zones protegides amb llambordes. Aquí també hi ha plantes noves i una nova barana delimitant la zona mar de la pèrgola.

Totes les obres que s’han dut a terme als jardins de Mossèn Costa i Llobera durant els darrers dotze mesos, amb un pressupost de prop d’un milió d’euros, han servit per replantejar-ne els camins interns i millorar-ne la connectivitat, tant dels usuaris com dels vehicles de manteniment del parc. S’hi han millorat punts singulars amb nous paviments i traçats, homogeneïtzant arquitectònicament les tanques, portes d’entrada, baranes i senyalització afegides al llarg dels anys. A la zona inferior del parc s’ha instal·lat un punt de descàrrega de matèria orgànica.

Els jardins de Mossèn Costa i Llobera, inaugurats l’any 1970 en una vessant de Montjuïc totalment orientada al port i on arriba la brisa marina, contenen una de les col·leccions de cactus i plantes crasses més importants del món.

Etiquetes associades a la notícia